Běžně dostupná tatarská omáčka se nejčastěji používá v kombinaci se smaženým sýrem a hranolky. Někteří z nás ji však milují i v kombinaci s pečenými bramborami či grilovanou zeleninou. Zde je recept, který doma hravě zvládnete.
Základem tohoto receptu je sojové tofu, které má pro organismus mnoho prospěšných účinků. Pokud organismus netoleruje lakózu nebo lepek, je tento recept zvlášť vhodný.
Ingredience
- 2 bal. tufu natural
- 1 malá červená cibule (kvůli barvě)
- 5 ks sterilovaných okurek
- petrželka
- kopr
- šťáva z 1 citronu
- sůl
- pepř
- sójové mléko (příp. voda)
Postup
- Cibuli, sterilované okurky, petrželku a kopr si nakrájíme na jemno.
- V misce rozmixujeme 2 bal. bílého tofu, přidáme nakrájenou zeleninu a vše spolu dobře promícháme.
- Dochutíme solí, pepřem, šťávou z citronu a konzistenci omáčky rozředíme sójovým mlékem, případně vodou.