Tyto croissantové snídaňové sendviče s míchanými vejci, šunkou a sýrem lze připravit předem a zmrazit pro snadnou snídani ve všední den. Pokud nemáte rádi míchaná vejce můžete je nahradit vejci do ztracena.
Ingredience
- 12 velkých vajec
- 1/2 šálku plnotučného mléka
- 1 lžička soli
- 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 1 lžíce másla
- 6 croissantů, vodorovně rozpůlených
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 6 tenkých plátků šunky (100 g)
- 1 a 1/2 šálku strouhaného ostrého sýra čedar (asi 170 g)
Postup
- Vejce vložte do velké mísy a šlehejte, dokud se bílky a žloutky zcela nepromíchají a vejce trochu nezpění. Zašlehejte mléko, sůl a pepř, dokud se nespojí.
- Máslo rozpusťte na velké nepřilnavé pánvi na středně nízkém ohni. Vlijte vaječnou směs a nechte nerušeně stát, dokud se vejce nezačnou srážet po okrajích, asi 2 minuty. Gumovou stěrkou zatlačte ztuhlá vejce od okrajů do středu.
- Nevařená vejce rozetřete zpět do rovnoměrné vrstvy. Postup opakujte a každých 30 sekund zatlačte ztuhlá vejce z okrajů do středu, dokud nebudou téměř ztuhlá, celkem 6 až 8 minut (horní část vajec by měla být stále mírně mokrá). Vejce přendejte do mísy.
- Při sestavování sendvičů potřete řeznou stranu každého rohlíku hořčicí, a to asi 1 lžičkou. Na spodní část každého croissantu položte plátek šunky. Na každý z nich dejte 1/2 hrnku míchaných vajec a 1/4 hrnku sýra.
- Ihned podávejte: Vložte rošt doprostřed trouby a zahřejte ji na 175 °C. Sendviče položte na plech. Pečte, dokud se sýr nerozpustí, 8 až 10 minut.
- V případě, že sendvič nepodáváte ihned, zabalte jej pevně do alobalu a uložte v uzavíratelných sáčcích do chladničky nebo mrazničky.
- Přikryté sendviče ohřívejte v troubě při teplotě 160 °C, dokud se neprohřejí, asi 20 minut, pokud byly uloženy v chladničce, nebo asi 30 minut, pokud byly zmrazeny.