Tento výborný snídaňový chléb s klobásou připravíte během hodiny.
Příprava
- Příprava: 25 minut
- Vaření: 25 minut
- Celkem: 50 minut
- Počet porcí: 2 bochníky
Ingredience
- 2 bochníky (po 500 g) mraženého těsta na bílý chléb, rozmražené
- 250 g jemné vepřové klobásy
- 250 g sypké pikantní vepřové klobásy
- 1 a 1/2 šálku čerstvých hub nakrájených na kostičky
- 1/2 šálku nakrájené cibule
- 3 velká vejce, rozdělit
- 2 a 1/2 šálku strouhaného sýra mozzarella
- 1 lžička sušené bazalky
- 1 lžička sušené petrželové natě
- 1 lžička sušeného rozmarýnu, rozdrceného
- 1 lžička česnekového prášku
Postup
- Těsto přikryjte a nechte na teplém místě kynout, dokud se nezdvojnásobí. Předehřejte troubu na 175 °C.
- Ve velké pánvi vařte klobásu, houby a cibuli na středním plameni, dokud klobása nezrůžoví, a rozdělte ji na drobné kousky, 6-8 minut. Nechte okapat.
- Přendejte do mísy a nechte vychladnout.
- Vmíchejte 2 vejce, sýr a koření.
- Každý bochník těsta rozválejte na obdélník.
- Na každý obdélník rozetřete polovinu salámové směsi do vzdálenosti 2,5 cm od okrajů.
- Srolujte ho do tvaru rolády, začněte kratší stranou; sevřete švy, aby se utěsnily.
- Položte na vymaštěný plech.
- V malé misce rozšlehejte zbývající vejce. Potřete jím vršky.
- Pečte 25-30 minut dozlatova.
- Podávejte teplé.