Recept na nejlepší snídaňový chléb s klobásou

Slané pečivoSlané receptySnídaně
Klobásy

Tento výborný snídaňový chléb s klobásou připravíte během hodiny.

Příprava

  • Příprava: 25 minut
  • Vaření: 25 minut
  • Celkem: 50 minut
  • Počet porcí: 2 bochníky

Ingredience

  • 2 bochníky (po 500 g) mraženého těsta na bílý chléb, rozmražené
  • 250 g jemné vepřové klobásy
  • 250 g sypké pikantní vepřové klobásy
  • 1 a 1/2 šálku čerstvých hub nakrájených na kostičky
  • 1/2 šálku nakrájené cibule
  • 3 velká vejce, rozdělit
  • 2 a 1/2 šálku strouhaného sýra mozzarella
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 1 lžička sušené petrželové natě
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu, rozdrceného
  • 1 lžička česnekového prášku

Postup

  1. Těsto přikryjte a nechte na teplém místě kynout, dokud se nezdvojnásobí. Předehřejte troubu na 175 °C.
  2. Ve velké pánvi vařte klobásu, houby a cibuli na středním plameni, dokud klobása nezrůžoví, a rozdělte ji na drobné kousky, 6-8 minut. Nechte okapat.
  3. Přendejte do mísy a nechte vychladnout.
  4. Vmíchejte 2 vejce, sýr a koření.
  5. Každý bochník těsta rozválejte na obdélník.
  6. Na každý obdélník rozetřete polovinu salámové směsi do vzdálenosti 2,5 cm od okrajů.
  7. Srolujte ho do tvaru rolády, začněte kratší stranou; sevřete švy, aby se utěsnily.
  8. Položte na vymaštěný plech.
  9. V malé misce rozšlehejte zbývající vejce. Potřete jím vršky.
  10. Pečte 25-30 minut dozlatova.
  11. Podávejte teplé.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang