Vydatné a zdravé snídaňové sušenky jsou přirozeně bezlepkové, veganské, s nízkým obsahem cukru a nejenže dobře chutnají – chutnají neuvěřitelně. Tyto snadné sušenky z ovesných vloček, které připravíte v jedné misce a které jsou hotové za 30 minut, se stanou vaší novou oblíbenou zdravou snídaní.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 16 minut
- Celkem: 30 minut
Ingredience
- 2 šálky (160 g) ovesných vloček
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1 lžička mleté skořice
- 1 šálek (250 g) mandlového másla, arašídového másla nebo másla ze slunečnicových semínek
- 1/4 šálku (60 ml) čistého javorového sirupu (nebo medu)
- 1/3 šálku (60 g) jablečného pyré
- 1 velký banán, rozmačkaný (asi 1/2 šálku)
- 1/2 šálku (75 g) sušených brusinek
- 1/2 šálku (70 g) pepitů (dýňových semínek)
- 1/2 šálku (75 g) rozinek
- volitelně: 1/4 šálku (28 g) mletého lnu
Postup
Vegan cookies – recept je velmi jednoduchý a nevyžaduje žádné speciální schopnosti.
- Předehřejte troubu na 160 °C. Vyložte 2 velké plechy pergamenovým papírem nebo silikonovou podložkou na pečení. Odložte je stranou.
- Smíchejte všechny ingredience ve velké míse stojanového mixéru (nebo použijte ruční mixér). Mixujte, dokud se všechny přísady nespojí. Těsto má být husté a těžké.
- Pomocí 1/4 šálku odměrky dávkujte 1/4 šálku kopečků těsta na připravený plech na sušenky. Pomocí hřbetu lžíce mírně zploštěte do tvaru sušenky.
- Pečte 16-18 minut nebo dokud okraje lehce nezhnědnou.
- Sušenky nechte 10 minut chladnout na plechu a poté je přeneste na drátěnou mřížku, aby zcela vychladly.