Vydatné a zdravé snídaňové sušenky jsou přirozeně bezlepkové, veganské, s nízkým obsahem cukru a nejenže dobře chutnají – chutnají neuvěřitelně. Tyto snadné sušenky z ovesných vloček, které připravíte v jedné misce a které jsou hotové za 30 minut, se stanou vaší novou oblíbenou zdravou snídaní.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 16 minut
  • Celkem: 30 minut

Ingredience

  • 2 šálky (160 g) ovesných vloček
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 šálek (250 g) mandlového másla, arašídového másla nebo másla ze slunečnicových semínek
  • 1/4 šálku (60 ml) čistého javorového sirupu (nebo medu)
  • 1/3 šálku (60 g) jablečného pyré
  • 1 velký banán, rozmačkaný (asi 1/2 šálku)
  • 1/2 šálku (75 g) sušených brusinek
  • 1/2 šálku (70 g) pepitů (dýňových semínek)
  • 1/2 šálku (75 g) rozinek
  • volitelně: 1/4 šálku (28 g) mletého lnu

Postup

Vegan cookies – recept je velmi jednoduchý a nevyžaduje žádné speciální schopnosti.

  1. Předehřejte troubu na 160 °C. Vyložte 2 velké plechy pergamenovým papírem nebo silikonovou podložkou na pečení. Odložte je stranou.
  2. Smíchejte všechny ingredience ve velké míse stojanového mixéru (nebo použijte ruční mixér). Mixujte, dokud se všechny přísady nespojí. Těsto má být husté a těžké.
  3. Pomocí 1/4 šálku odměrky dávkujte 1/4 šálku kopečků těsta na připravený plech na sušenky. Pomocí hřbetu lžíce mírně zploštěte do tvaru sušenky.
  4. Pečte 16-18 minut nebo dokud okraje lehce nezhnědnou.
  5. Sušenky nechte 10 minut chladnout na plechu a poté je přeneste na drátěnou mřížku, aby zcela vychladly.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang