Pokud dáváte přednost spíše slaným snídaním, určitě rádi vyzkoušíte tento vynikající a snadný recept na snídaňové burrito.
Ingredience na náplň
- 2 rajčata nakrájená na kostičky
- 1/2 jalapeňo, nakrájené na kostičky, případně bez semínek
- 1/2 malé červené cibule, nakrájené na kostičky
- 1/2 šálku čerstvých koriandrových listů, nahrubo nasekaných
- Šťáva z 1/2 limetky
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
Ingredience na burrito
- 2 lžičky rostlinného oleje
- 8 uncí čerstvého salámu mexického typu
- 1 šálek smažených strouhaných brambor s paprikou a cibulí
- 8 velkých vajec
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Pálivá omáčka
- 4 velké tortilly na burrito
- 1 avokádo nakrájené na plátky
- 1/2 hrnku jemně nastrouhaného sýra čedar
Postup
- V malé misce smíchejte rajčata, jalapeňo, cibuli, koriandr a limetkovou šťávu. Dochuťte solí a pepřem. Odstavte.
- Na velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej na střední stupeň. Přidejte salám a vařte ho, dokud není mírně křupavý, asi 5 minut.
- Pomocí děrované naběračky ho vyjměte na talíř vyložený papírovou utěrkou. Přidejte na pánev brambory a za občasného míchání vařte, dokud brambory zlatohnědou barvu a nejsou křupavé, asi 8 až 10 minut.
- Vejce rozšlehejte ve střední misce do pěny. Posypte je solí, pepřem a několika kapkami pálivé omáčky.
- Vejce nalijte na pánev a za stálého míchání vařte, dokud nejsou vejce nadýchaná a právě ztuhlá, asi 3 minuty.
- Vyjměte z pánve a udržujte v teple. Pánev vytřete a vraťte ji na plotnu.
- Tortilly ohřívejte na pánvi jednu po druhé.
- Burrito sestavte tak, že na něj navrstvíte avokádo, vaječnou směs, asi lžíci směsi na náplň a posypete sýrem. Přeložte obě strany a pevně srolujte. Ozdobte zbylými lístky koriandru a podávejte s pálivou omáčkou.