Dáváte přednost vydatné slané snídani? S naším receptem si připravíte vynikající snídaňové burgery, které vás zaručeně poránu postaví na nohy.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 15 minut
- Celkem: 25 minut
Ingredience na dresink
- 100 g majonézy
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 polévková lžíce odkapaného připraveného křenu
Ingredience na burgery
- 340 g mletého hovězího masa
- 225 g italské klobásy
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 1 lžíce nesoleného másla
- 40 g rozdrobeného čedaru
- 4 anglické muffiny, běžné, sendvičové nebo kukuřičné, rozdělené a opečené
- 1 zralé rajče, nakrájené na 4 silné plátky
- peprná zelenina, například rukola nebo řeřicha
- 4 velká vejce
Postup
- V malé misce smíchejte majonézu, hořčici a křen a dejte stranou.
- Jemně smíchejte mleté hovězí maso, klobásu a po 1/4 lžičky soli a pepře. Maso rozdělte na 4 kusy a z každého vytvořte placičku.
- Na nepřilnavé pánvi rozpusťte máslo při středně vysoké teplotě a přidejte placičky. Smažte, dokud dobře nezhnědnou, asi 3 minuty, a poté je obraťte. Navrch dejte část sýra a pokračujte v pečení, dokud se sýr neroztaví a hamburger nebude propečený, asi 2 až 3 minuty.
- Opečené muffiny potřete trochou hořčičného dresinku a navrch dejte plátek rajčete a hamburgerovou placičku.
- Vejce rozklepněte do pánve s kapáním z klobásy a uvařte podle vlastních preferencí.
- Na každý hamburger položte jedno vejce a na vršek anglického muffinu dejte rukolu nebo řeřichu.