Tento recept na brambory k snídani si zamilujete. Je velmi snadný na přípravu a brambory jsou pokaždé dokonale křupavé a dozlatova opečené. Uprostřed jsou krémové a dokonale ochucené pikantním kořením. Podávejte tyto brambory k jednoduché snídani např. s míchanými vajíčky či volským okem.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Doba vaření: 35 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
Na brambory
- 450 g malých brambor nakrájených na kousky
- extra panenský olivový olej na pokapání
- 1/2 lžičky uzené papriky
- špetka vloček červeného pepře
- sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
Na osmaženou cibuli a papriku (volitelné)
- 1/2 lžičky extra panenského olivového oleje
- 1/2 žluté cibule nakrájené na kousky
- 2 nasekané stroužky česneku
- 1/3 šálku koriandru k podávání
- sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
Postup
- Předehřejeme troubu na 220 °C a vyložíme plech pečícím papírem.
- Na plech položíme brambory, pokapeme je olivovým olejem a bohatě posypeme solí, pepřem, uzenou paprikou a špetkou červených pepřových vloček.
- Promícháme, rovnoměrně rozprostřeme na plech a pečeme 30 minut nebo dokud nebudou brambory zlatohnědé a křupavé na okrajích. Podáváme jen tak jako snídaňovou přílohu nebo brambory smícháme s osmaženou cibulí a paprikou.
- Na středně velké pánvi rozehřejeme olej. Přidáme cibuli, papriku a česnek a restujeme 5-8 minut, dokud cibule a paprika nezměknou a lehce nezhnědnou.
- Odstavíme z ohně, vmícháme brambory a posypeme koriandrem. Podle chuti osolíme a opepříme a podáváme horké.