Recept na snídaňovou pizzu

PizzaSnídaně
Snídaňová pizza

Tato snídaňová pizza má kůrku z vynikajícího těsta a je posypaná klobásou, hash brown a sýrem.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 35 minut
  • Celkem: 50 minut
  • Počet porcí: 8

Ingredience

  • 500 g mleté snídaňové klobásy
  • 1 balení chlazeného těsta na croissanty (crescent rolls)
  • 1 hrnek mražených hash brown, rozmražených
  • 1 hrnek strouhaného sýra čedar
  • 5 vajec
  • ¼ šálku mléka
  • ½ lžičky soli
  • ⅛ lžička mletého černého pepře
  • ¼ šálku strouhaného parmezánu

Postup

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Na velké pánvi opékejte klobásu, dokud nezrůžoví a maso se nerozpadne, asi 10 minut.
  3. Přebytečný tuk slijte a klobásu dejte stranou.
  4. Těsto rozdělte na trojúhelníky a položte je do 30 cm formy na pizzu s okrajem, špičkami směrem dovnitř.
  5. Trojúhelníky k sobě přitiskněte, aby se spojily.
  6. Těsto přitiskněte tak, aby vystupovalo 4 cm po stranách pánve.
  7. Na krustu položte vařenou klobásu.
  8. Na klobásu rozprostřete hash brown a posypte je čedarem.
  9. Vejce, mléko, sůl a černý pepř vyšlehejte v misce dohladka a vaječnou směs nalijte na sýr.
  10. Pizzu rovnoměrně posypte parmazánem.
  11. Pečte v předehřáté troubě, dokud vejce neztuhnou a kůrka lehce nezhnědne, 25 až 30 minut.

Kategorie:

Pizza | Snídaně
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang