Tato snídaňová pizza má kůrku z vynikajícího těsta a je posypaná klobásou, hash brown a sýrem.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 35 minut
- Celkem: 50 minut
- Počet porcí: 8
Ingredience
- 500 g mleté snídaňové klobásy
- 1 balení chlazeného těsta na croissanty (crescent rolls)
- 1 hrnek mražených hash brown, rozmražených
- 1 hrnek strouhaného sýra čedar
- 5 vajec
- ¼ šálku mléka
- ½ lžičky soli
- ⅛ lžička mletého černého pepře
- ¼ šálku strouhaného parmezánu
Postup
- Předehřejte troubu na 190 °C.
- Na velké pánvi opékejte klobásu, dokud nezrůžoví a maso se nerozpadne, asi 10 minut.
- Přebytečný tuk slijte a klobásu dejte stranou.
- Těsto rozdělte na trojúhelníky a položte je do 30 cm formy na pizzu s okrajem, špičkami směrem dovnitř.
- Trojúhelníky k sobě přitiskněte, aby se spojily.
- Těsto přitiskněte tak, aby vystupovalo 4 cm po stranách pánve.
- Na krustu položte vařenou klobásu.
- Na klobásu rozprostřete hash brown a posypte je čedarem.
- Vejce, mléko, sůl a černý pepř vyšlehejte v misce dohladka a vaječnou směs nalijte na sýr.
- Pizzu rovnoměrně posypte parmazánem.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud vejce neztuhnou a kůrka lehce nezhnědne, 25 až 30 minut.