Těstovinové saláty představují skvělý tip na letní večeři nebo osvěžující oběd. Tento jednoduchý salát si připravíte za méně než půl hodiny, a určitě si na něm pochutnáte.
Příprava
- Příprava: 12 minut
- Vaření: 10 minut
- Celkem: 22 minut
Ingredience na salát
- Těstoviny fusilli (3 hrnky)
- Rozpůlená cherry rajčata (2 hrnky)
- Vařená cizrna (1 1/2 hrnku)
- Rukola (2 hrnky)
- Nakrájené okurky (1 hrnek)
- Nakrájený sýr feta (1 hrnek)
- Nasekaná petrželka (1/4 hrnku)
- Nakrájená máta (1/2 hrnku)
- Piniové oříšky (1/4 hrnku)
Ingredience na dressing
- Extra panenský olivový olej (1/4 hrnku)
- Citronová šťáva (3 lžíce)
- Dijonská hořčice (1 lžička)
- Rozdrcený česnek (3 stroužky)
- Provensálské koření (1 lžička)
- Sůl (3/4 lžičky)
Postup
Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a uvařte těstoviny podle návodu na jejich obalu. Mezitím si ve střední míse smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, hořčici, česnek, provensálské koření a sůl.
Sceďte uvařené těstoviny, pokapejte olivovým olejem a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Přemístěte do velké mísy a přidejte rajčata, cizrnu, rukolu, okurky, sýr feta, petrželku, mátu a piniové oříšky. Zalijte dressingem, opatrně promíchejte, osolte, opepřete, a můžete servírovat.