Zejména v horkých letních dnech se můžete osvěžit lehoučkým, zdravým a výborně chutnajícím řeckým salátem, který si připravíte s pomocí našeho jednoduchého a rychlého receptu.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Celkem: 15 minut
Ingredience
- Extra panenský olivový olej (6 lžic)
- Čerstvá šťáva z citronu (2 lžíce)
- Nakrájený česnek (1/2 lžičky)
- Vinný ocet (1 lžička)
- Sušené oregano (1/2 lžičky)
- Sušený kopr (1/2 lžičky)
- Sůl a pepř
- Rajčata (3 ks)
- Oloupaná okurka (3/4)
- Nakrájená červená cibule (1/2)
- Paprika (1ks)
- Černé olivy bez pecky (1/2 hrnku)
- Sýr feta nastrouhaný (1/2 hrnku)
Postup
Smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, česnek, ocet, oregano a kopr. Ochuťte solí a pepřem a odložte stranou. V míse smíchejte nakrájená rajčata s okurkou, cibulí, paprikou a olivami, a opatrně zalijte připraveným dressingem. Důkladně zamíchejte. Salát servírujte čerstvý, vychlazený, posypaný nastrouhaným sýrem feta.