Tento jednoduchý jahodový koláč s čerstvými jahodami můžete připravit i místo narozeninového dortu.
Ingredience
- 1 chlazené koláčové těsto
- 3/4 hrnku cukru
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 hrnek vody
- 1 balení jahodové želatiny
- 4 hrnky nakrájených čerstvých jahod
- Šlehačka, volitelně
Postup
- Předehřejte troubu na 220 °C. Těsto rozválejte do koláčové formy a ořízněte okraj. Vyložte dvojitou vrstvou alobalu a pečte 8 minut.
- Odstraňte alobal a pečte ještě 5 minut. Nechte vychladnout na mřížce.
- V malém hrnci smíchejte cukr, kukuřičný škrob a vodu dohladka. Přiveďte k varu, vařte a míchejte, dokud nezhoustne, asi 2 minuty.
- Odstavte z ohně a vmíchejte želatinu, dokud se nerozpustí. Nechte v mírně vychladnout, 15-20 minut.
- Mezitím naaranžujte jahody na korpus. Na jahody nalijte želatinovou směs a dejte do chladničky, dokud neztuhne.
- Podávejte se šlehačkou.