snadny-jahodovy-kolac

Tento jednoduchý jahodový koláč s čerstvými jahodami můžete připravit i místo narozeninového dortu.

Ingredience

  • 1 chlazené koláčové těsto
  • 3/4 hrnku cukru
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 hrnek vody
  • 1 balení jahodové želatiny
  • 4 hrnky nakrájených čerstvých jahod
  • Šlehačka, volitelně

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220 °C. Těsto rozválejte do koláčové formy a ořízněte okraj. Vyložte dvojitou vrstvou alobalu a pečte 8 minut.
  2. Odstraňte alobal a pečte ještě 5 minut. Nechte vychladnout na mřížce.
  3. V malém hrnci smíchejte cukr, kukuřičný škrob a vodu dohladka. Přiveďte k varu, vařte a míchejte, dokud nezhoustne, asi 2 minuty.
  4. Odstavte z ohně a vmíchejte želatinu, dokud se nerozpustí. Nechte v mírně vychladnout, 15-20 minut.
  5. Mezitím naaranžujte jahody na korpus. Na jahody nalijte želatinovou směs a dejte do chladničky, dokud neztuhne.
  6. Podávejte se šlehačkou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang