Co s úrodou jahod? Můžete si například na podzim a na zimu připravit několik skleniček lahodného jahodového džemu. Nebojte se žádných složitostí – s tímto receptem si jej připravíte snadno a rychle.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Vaření: 20 minut
- Celkem: 40 minut
Ingredience
- Čerstvé jahody (1 kg)
- Bílý cukr (4 hrnky)
- Citronová šťáva (1/4 hrnku)
Postup
- Ve velké míse rozmačkejte jahody. Přemístěte je do dostatečně hlubokého hrnce, kde je smícháte s cukrem a citronovou šťávou. Snižte plamen a za stálého míchání vařte, dokud se cukr zcela nerozpustí. Zvyšte plamen, přiveďte plně k varu a za častého míchání vařte, dokud směs nedosáhne 220 °C.
- Směs vlijte do sterilizovaných sklenic tak, aby 1/4 sklenice zůstala prázdná. Zavřete, položte víkem dolů do vodní lázně a ponechte, dokud nevychladnou.