Snadný a rychlý jahodový džem bez pektinu

Džemy, marmelády a povidlaSladká jídlaZavařeniny
jahodovy-dzem-recept

Co s úrodou jahod? Můžete si například na podzim a na zimu připravit několik skleniček lahodného jahodového džemu. Nebojte se žádných složitostí – s tímto receptem si jej připravíte snadno a rychle.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 20 minut
  • Celkem: 40 minut

Ingredience

  • Čerstvé jahody (1 kg)
  • Bílý cukr (4 hrnky)
  • Citronová šťáva (1/4 hrnku)

Postup

  1. Ve velké míse rozmačkejte jahody. Přemístěte je do dostatečně hlubokého hrnce, kde je smícháte s cukrem a citronovou šťávou. Snižte plamen a za stálého míchání vařte, dokud se cukr zcela nerozpustí. Zvyšte plamen, přiveďte plně k varu a za častého míchání vařte, dokud směs nedosáhne 220 °C.
  2. Směs vlijte do sterilizovaných sklenic tak, aby 1/4 sklenice zůstala prázdná. Zavřete, položte víkem dolů do vodní lázně a ponechte, dokud nevychladnou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang