Tento recept na smažené fazole je vhodný, pokud nemáte celý den na jejich přípravu a nemáte rádi ty z konzervy. Jsou snadné a velice chutné.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Doba vaření: 10 minut
- Celkem: 20 minut
- Počet porcí: 6
Ingredience
- 2 lžíce řepkového oleje
- 2 oloupané stroužky česneku
- 2 plechovky fazolí pinto
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička chilli
- sůl dle chuti
- 1/2 vymačkané limetky
Postup
- Na pánvi na střednímohni rozehřejeme řepkový olej.
- Stroužky česneku smažíme na rozpáleném oleji zhruba 4-5 minut a jednou je otočíme, dokud nezhnědnou z obou stran. Stroužky česneku poté na pánvi rozmačkáme vidličkou.
- Do rozmačkaného česneku vmícháme fazole pinto, kmín, chilli a sůl a vaříme asi 5 minut, dokud se fazole důkladně neprohřejí. Občas promícháme.
- Rozmačkáme směs fazolí šťouchadlem na brambory na požadovanou konzistenci. Na rozmačkané fazole vymačkáme limetkovou šťávu a mícháme, dokud se nespojí.