Tyto rybí tacos z tilapie jsou rychlou a snadnou večeří plnou chutí. Rybu upečte nebo opečte, přidejte omáčku a salát. Naprostá lahůdka.
Tacos nabízí spoustu možností, co se náplní týče. Pokud už vás nudí tradiční náplň z hovězího masa nebo zeleninové směsi, můžete vyzkoušet pečenou tilápii.
Ingredience
- 450 g tilapie
- 2 lžíce domácího koření na ryby Taco nebo Fajita (bez soli)
- 1 lžička soli
- 3 šálky nakrouhaného červeného zelí (nebo směs červeného a zeleného zelí)
- 1 strouhaná nebo nastrouhaná mrkev (nepovinné)
- 1 zelená cibule
- 2 lžíce limetkové šťávy
- ¼ lžičky celerové soli (nebo ji nahraďte solí)
- 1 recept na rybí omáčku Taco (nebo koriandrovou limetkovou omáčku Ranch, Chipotle omáčku nebo zakysanou smetanu smíchanou s pálivou omáčkou)
- 8 tortill
- nasekaný koriandr na podávání
Recept je na 8 tacos.
Postup
- Rybu upečte nebo opečte. V případě pečení předehřejte troubu na 200 °C.
- Osušte tilapii, posypte ji 1 lžičkou soli a naklepejte ji. Přidejte koření Fish Taco nebo Fajita Seasoning a poklepejte jím, aby se ryba pokryla.
- Rybu položte na pečícím papírem vyložený plech. Pečte 10 minut, dokud ryba nezměkne, a poté ji 2 minuty opékejte, dokud nebude lehce zhnědlá. Nebo pečte na vysokém stupni 2 až 3 minuty z každé strany (celkem 4 až 6 minut), dokud není ryba propečená a vidličkou se neodlupuje.
- Mezitím nakrájejte zelí na tenké plátky. Mrkev nakrouhejte nebo nastrouhejte. Zelenou cibuli nakrájejte na tenké plátky. Zelí, mrkev a zelenou cibuli dejte do mísy. Vmíchejte limetkovou šťávu, ¼ lžičky soli a ¼ lžičky celerové soli.
- Ihned podávejte pomocí děrované lžíce. Salát při odležení nabírá vlhkost. Pokud ho plánujete nechat odležet, nezapomeňte ho podávat s děrovanou lžící, aby se vlhkost odcedila.
- Připravte omáčku Fish Taco.
- V případě potřeby si tortilly ohřejte.
- Sestavte tacos tak, že na tortilly položíte rybu, salát a omáčku. Posypte nasekaným koriandrem a pokapejte limetkou.