Tento jednoduchý recept na rizoto obsahuje jen několik málo ingrediencí, Výsledek je krémový, uklidňující a zároveň zdravý.
Ingredience
- 1 cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- kousek másla
- 6 koleček proužkované slaniny nakrájené na kousky
- 300 g rýže na rizoto
- 1 litr horkého zeleninového vývaru
- 100 g mraženého hrášku
- čerstvě nastrouhaný parmezán, k podávání
Recept je na 4 porce.
Postup
- Nadrobno nakrájejte 1 cibuli. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a kousek másla, přidejte cibuli a smažte ji, dokud lehce nezhnědne (asi 7 minut).
- Přidejte 6 nakrájených proužků prorostlé slaniny a smažte dalších 5 minut, dokud nezačne křupat.
- Přidejte 300 g rýže na rizoto a 1 litr horkého zeleninového vývaru a přiveďte k varu. Dobře promíchejte, pak snižte teplotu a přikryté vařte 15-20 minut, dokud rýže téměř nezměkne.
- Vmíchejte 100 g mraženého hrášku, přidejte trochu soli a pepře a vařte další 3 minuty, dokud není hrášek uvařený.
- Podávejte posypané čerstvě nastrouhaným parmezánem a čerstvě namletým černým pepřem.