Chcete si připravit dobrou, ale opravdu rychlou večeři? Vyzkoušejte tento výborný recept na quesadillas za 10 minut.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 5 minut
- Celkem: 10 minut
Ingredience
- 1 tortilla z celozrnné mouky
- ½ hrnku čerstvě nastrouhaného sýru čedar
- ¼ hrnku vařených černých fazolí nebo fazolí pinto, propláchnutých a scezených
- 1 lžíce nakrájené červené papriky nebo pečené papriky ve sklenici nebo několik tence nakrájených cherry rajčátek
- 1 lžíce nakrájené červené cibule nebo zelené cibule
- 1 lžíce nakrájené nakládané papričky jalapeño (nepovinné)
- 1 lžička avokádového oleje, rozpuštěného másla nebo extra panenského olivového oleje na potření
- libovolný z následujících ingrediencí k podávání: Salsy, pico de gallo, guacamole nebo proužky avokáda, zakysaná smetana, pálivá omáčka, nasekaný čerstvý koriandr…
Postup
- Rozehřejte středně velkou pánev na střední teplotu. Tortillu zahřívejte asi 30 sekund a v polovině ji obraťte. Obraťte ještě jednou a pak posypte polovinu tortilly asi polovinou sýru. Sýr rovnoměrně pokryjte zbývajícími náplněmi: fazolemi, paprikou, cibulí a jalapeño (pokud je použito).
- Posypte náplně zbývajícím sýrem a přeložte prázdnou stranu tortilly, aby se náplně uzavřely. Rychle potřete horní část quesadilly lehkou vrstvou oleje a pak ji opatrně otočte špachtlí.
- Nechte quesadillu opéct, dokud nebude na spodní straně zlatavá a křupavá, asi 1 až 2 minuty, a v případě potřeby snižte teplotu, aby se tortilla nepřipálila.
- Potřete horní stranu lehkou vrstvou oleje, pak ji otočte a vařte, dokud není druhá strana zlatavá a křupavá.
- Okamžitě stáhněte pánev z ohně a přeneste quesadillu na prkénko. Nechte ji chvíli vychladnout, aby sýr ztuhl, a pak ji kuchařským nožem nakrájejte na 3 díly. Ihned podávejte s libovolnými omáčkami nebo přílohami.