Zachutnala vám při návštěvě vietnamské restaurace typická polévka pho? Díky tomuto receptu si připravíte domácí pho snadno a z dostupných ingrediencí.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Vaření: 7 hodin 5 minut
- Další: 1 hodina
- Celkem: 8 hodin 25 minut
Ingredience
- 2 kg hovězích polévkových kostí
- 1 střední cibule, neoloupaná a rozkrojená napůl
- 5 plátků čerstvého zázvoru
- 1 polévková lžíce soli
- 2 ks badyánu
- 2 a ½ lžíce rybí omáčky
- 4 l vody
- 1 balení sušených rýžových nudlí
- 600 g hovězí svíčkové nakrájené na tenké plátky
- ½ šálku nasekaného koriandru
- 1 lžíce nasekané zelené cibule
- 1 a ½ šálku fazolových klíčků
- 1 svazek thajské bazalky
- 1 středně velká limetka, nakrájená na 4 klínky
- ¼ šálku omáčky hoisin (volitelně)
- ¼ šálku chilli-česnekové omáčky (volitelně)
Postup
- Předehřejte troubu na 220 °C.
- Hovězí kosti položte na plech a pečte v předehřáté troubě, dokud nezhnědnou, přibližně 1 hodinu.
- Poloviny cibule položte na druhý plech a pečte na jiném roštu, dokud nezčerná a nezměkne, asi 45 minut.
- Přeneste hovězí kosti a půlky cibule do velkého hrnce. Přidejte zázvor, sůl, badyán, rybí omáčku a 4 litry vody, přiveďte k varu. Snižte teplotu na minimum a vařte 6 až 10 hodin. Vývar sceďte do hrnce a dejte stranou.
- Rýžové nudle vložte do velké mísy naplněné vodou pokojové teploty. Nechte je 1 hodinu namočené. Nechte okapat.
- Když jsou nudle namočené 1 hodinu, ohřejte vyhrazený vývar tak, že ho přivedete k varu.
- Přiveďte velký hrnec s vodou k varu. Nudle vařte ve vroucí vodě 1 minutu. Slijte vodu.
- Rozdělte nudle do 4 misek; navrch dejte svíčkovou, koriandr a zelenou cibulku. Nalijte horký vývar. Promíchejte a nechte odstát, dokud se hovězí maso částečně neuvaří a nezrůžoví, 1 až 2 minuty.
- Podávejte s fazolovými klíčky, thajskou bazalkou, limetkovými klínky, omáčkou hoisin a chilli-česnekovou omáčkou jako přílohou.