domaci-pho-recept

Zachutnala vám při návštěvě vietnamské restaurace typická polévka pho? Díky tomuto receptu si připravíte domácí pho snadno a z dostupných ingrediencí.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 7 hodin 5 minut
  • Další: 1 hodina
  • Celkem: 8 hodin 25 minut

Ingredience

  • 2 kg hovězích polévkových kostí
  • 1 střední cibule, neoloupaná a rozkrojená napůl
  • 5 plátků čerstvého zázvoru
  • 1 polévková lžíce soli
  • 2 ks badyánu
  • 2 a ½ lžíce rybí omáčky
  • 4 l vody
  • 1 balení sušených rýžových nudlí
  • 600 g hovězí svíčkové nakrájené na tenké plátky
  • ½ šálku nasekaného koriandru
  • 1 lžíce nasekané zelené cibule
  • 1 a ½ šálku fazolových klíčků
  • 1 svazek thajské bazalky
  • 1 středně velká limetka, nakrájená na 4 klínky
  • ¼ šálku omáčky hoisin (volitelně)
  • ¼ šálku chilli-česnekové omáčky (volitelně)

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220 °C.
  2. Hovězí kosti položte na plech a pečte v předehřáté troubě, dokud nezhnědnou, přibližně 1 hodinu.
  3. Poloviny cibule položte na druhý plech a pečte na jiném roštu, dokud nezčerná a nezměkne, asi 45 minut.
  4. Přeneste hovězí kosti a půlky cibule do velkého hrnce. Přidejte zázvor, sůl, badyán, rybí omáčku a 4 litry vody, přiveďte k varu. Snižte teplotu na minimum a vařte 6 až 10 hodin. Vývar sceďte do hrnce a dejte stranou.
  5. Rýžové nudle vložte do velké mísy naplněné vodou pokojové teploty. Nechte je 1 hodinu namočené. Nechte okapat.
  6. Když jsou nudle namočené 1 hodinu, ohřejte vyhrazený vývar tak, že ho přivedete k varu.
  7. Přiveďte velký hrnec s vodou k varu. Nudle vařte ve vroucí vodě 1 minutu. Slijte vodu.
  8. Rozdělte nudle do 4 misek; navrch dejte svíčkovou, koriandr a zelenou cibulku. Nalijte horký vývar. Promíchejte a nechte odstát, dokud se hovězí maso částečně neuvaří a nezrůžoví, 1 až 2 minuty.
  9. Podávejte s fazolovými klíčky, thajskou bazalkou, limetkovými klínky, omáčkou hoisin a chilli-česnekovou omáčkou jako přílohou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang