Nudle na másle s pravým parmezánem a petrželkou jsou snadným a chutným receptem, při kterém využijete základní suroviny, které už máte po ruce. Skvěle se hodí na rychlé obědy a nenáročné večeře.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 8 minut
- Celkem: 13 minut
Ingredience
- 1 lžíce soli
- 220 g vaječných nudlí
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce strouhaného parmezánu
- 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
- Čerstvě mletý černý pepř, podle chuti
Postup
- Ve velkém hrnci zahřejte 2 litry vody s 1 lžící soli na prudkém ohni, dokud nezačne vřít. Přidejte vaječné nudle. Vařte 5 minut.
- Ponechte si 1/4 šálku tekutiny na vaření těstovin a nudle slijte.
- Vložte scezené horké nudle do velké mísy. Přidejte máslo a parmezán a míchejte, dokud se máslo nerozpustí.
- Vmíchejte jednu nebo dvě lžíce vody z vaření těstovin. Vmíchejte nasekanou petrželku.
- Podle chuti osolte a přidejte čerstvě mletý černý pepř. Ihned podávejte.