Vychutnejte si tento snadný recept na dýňové muffiny. Tyto muffiny vydrží velmi vlhké a čerstvé nejméně týden. Chutnají skvěle i po zmrazení a rozmrazení.
Dýňové muffiny jsou skvělý a jednoduchý dezert.
Ingredience
- 1 balení (cca 430 g) žluté dortové směsi
- 1 plechovka (cca 425 g) dýňového pyré
- 1 lžička mleté skořice
- ½ lžičky mletého muškátového oříšku
- ¼ lžičky mletého hřebíčku
Recept je na 12 kusů.
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C. Vymažte formu na muffiny s 12 košíčky nebo ji vyložte papírovými vložkami.
- Ve velké míse smíchejte dortovou směs, dýňové pyré, skořici, muškátový oříšek a hřebíček dohladka. Do připravených košíčků na muffiny dejte lžící stejné množství těsta.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud špejle zapíchnutá do středu jednoho z nich nevyjde čistá, 20 až 25 minut.