Tento jednoduchý domácí klasický pokrm z chilli je ideální pro rodiny s dětmi, je rychlý, bezproblémový a skvěle se hodí do mrazáku.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Doba vaření: 60 minut
  • Počet porcí: 4
  • Obtížnost: Snadné

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 velké rozpůlené cibule nakrájené na plátky
  • 3 velké nasekané stroužky česneku
  • 2 lžíce jemného chilli
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky sušeného oregana
  • 1 kg libového mletého hovězího masa
  • 400 g nakrájených rajčat z plechovky
  • 2 kostky hovězího vývaru
  • 2 velké červené papriky zbavené slupky a nakrájené na kousky
  • 10 sušených rajčat
  • 3×400 g červených fazolí z plechovky, okapaných

Postup

  1. Předehřejeme troubu na 150 °C (horkovzdušnou) nebo na 130 °C (plynovou).
  2. Rozehřejeme olej, nejlépe ve velkém ohnivzdorném kastrolu, a 8 minut na něm restujeme cibuli. Přidáme česnek, koření a oregano a restujeme další minutu.
  3. Poté postupně přidáme mleté maso a dobře mícháme, dokud nezhnědne. Vmícháme rajčata, přidáme půl plechovky vody, rozdrobíme kostky vývaru a dochutíme.
  4. Přikryjeme a pečeme v troubě 30 minut. Vmícháme papriky a sušená rajčata a vaříme dalších 30 minut, dokud papriky nezměknou. Vmícháme fazole.
  5. Při podávání ohříváme směs na plotně, dokud nezačne bublat.

Tip

Podávejte chilli con carne s avokádem, rýží basmati nebo tortillovými chipsy a miskou zakysané smetany.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang