Tento jednoduchý domácí klasický pokrm z chilli je ideální pro rodiny s dětmi, je rychlý, bezproblémový a skvěle se hodí do mrazáku.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Doba vaření: 60 minut
- Počet porcí: 4
- Obtížnost: Snadné
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 velké rozpůlené cibule nakrájené na plátky
- 3 velké nasekané stroužky česneku
- 2 lžíce jemného chilli
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžičky sušeného oregana
- 1 kg libového mletého hovězího masa
- 400 g nakrájených rajčat z plechovky
- 2 kostky hovězího vývaru
- 2 velké červené papriky zbavené slupky a nakrájené na kousky
- 10 sušených rajčat
- 3×400 g červených fazolí z plechovky, okapaných
Postup
- Předehřejeme troubu na 150 °C (horkovzdušnou) nebo na 130 °C (plynovou).
- Rozehřejeme olej, nejlépe ve velkém ohnivzdorném kastrolu, a 8 minut na něm restujeme cibuli. Přidáme česnek, koření a oregano a restujeme další minutu.
- Poté postupně přidáme mleté maso a dobře mícháme, dokud nezhnědne. Vmícháme rajčata, přidáme půl plechovky vody, rozdrobíme kostky vývaru a dochutíme.
- Přikryjeme a pečeme v troubě 30 minut. Vmícháme papriky a sušená rajčata a vaříme dalších 30 minut, dokud papriky nezměknou. Vmícháme fazole.
- Při podávání ohříváme směs na plotně, dokud nezačne bublat.
Tip
Podávejte chilli con carne s avokádem, rýží basmati nebo tortillovými chipsy a miskou zakysané smetany.