Recept na snadné chilli bez fazolí

Hlavní jídlaHovězí masoMasoOmáčkyZeleninová jídla
Chilli bez fazolí

Chilli bez fazolí – jen hovězí maso, rajčata, cibule a spousta skvělého koření. Připravte si ho dopředu, zbytky zmrazte a jezte ho celé dny.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 30 minut
  • Celkem: 50 minut
  • Počet porcí: 6

Ingredience na chilli

  • 1 lžíci olivového oleje
  • 1 kg libového mletého hovězího masa
  • 1 bílá cibule nakrájená na kostičky
  • 1 zelená paprika nakrájená na kostičky
  • 1 jalapeño, zbavené semínek a nakrájené na kostičky
  • 4 stroužky česneku, mleté
  • 2 lžičky kmínu
  • 1 lžička papriky
  • 2 lžíce jemného chilli
  • 1 lžička košer soli
  • 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
  • 170 g rajčatového protlaku
  • 2 lžíce kukuřičné mouky
  • 1 plechovka nakrájených rajčat
  • 2 šálky hovězího vývaru

Na zálivku:

  • plátky šalotky
  • zakysaná smetana
  • strouhaný sýr čedar
  • tortillové chipsy
  • nakrájené avokádo
  • nakrájená cibule

Postup

  1. V holandské troubě nebo v hrnci s těžkým dnem na středně vysokém ohni přidejte kapku olivového oleje a poté mleté hovězí maso.
  2. Hovězí maso dobře opečte a během vaření ho rozbijte dřevěnou lžící.
  3. Hovězí maso nechte vařit 5 až 6 minut, dokud lehce nezhnědne.
  4. Na hovězím mase by neměly být viditelné růžové skvrny.
  5. Přidejte cibuli, zelené papriky, jalapeño a česnek a promíchejte.
  6. Zeleninu nechte několik minut vařit, dokud nezměkne.
  7. Přidejte kmín, papriku, chilli, sůl a pepř a promíchejte.
  8. Nakonec přidejte rajčatový protlak a kukuřičnou mouku a vmíchejte do směsi.
  9. V tuto chvíli se vám bude zdát, že je směs velmi suchá, ale nechte ji takto za stálého míchání několik minut vařit, aby získala barvu.
  10. Do chilli přidejte rajčata a hovězí vývar: pomocí tekutiny seškrábněte všechny kousky, které ulpěly na pánvi.
  11. Poté chilli přiveďte k varu a snižte teplotu na minimum.
  12. Nechte chilli dusit alespoň 10 minut, ale pokud chcete, může se vařit i několik hodin.
  13. Jen sledujte, zda je v něm dostatek tekutiny, a pokud se vám zdá suché, přidejte vodu.
  14. Podávejte chilli bez fazolí se strouhaným sýrem čedar, zakysanou smetanou a čerstvou cibulkou.
  15. Zbytky lze uchovávat v lednici několik dní nebo zmrazit až na dva měsíce. Chilli pomalu ohřívejte na plotně.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang