Připravte si tyto velmi snadné borůvkové muffiny a užijte si zábavné víkendové pečení. Od borůvkového pohoštění vás dělí jen pár jednoduchých kroků.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Doba pečení: 20 minut
- Počet porcí: 12 muffinů
- Obtížnost: Snadné
Ingredience
- 100 g nesoleného změklého másla + na vymazání
- 140 g zlatého krupicového cukru
- 2 velká vejce
- 140 g přírodního jogurtu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 lžíce mléka
- 250 g hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- 125 g balení borůvek
Postup
- Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzdušnou) nebo na 180 °C (plynovou). Formu na muffiny s 12 otvory vyložíme pečícím papírem.
- Vyšleháme máslo a moučkový cukr do světlé a nadýchané pěny. Přidáme vejce a šleháme 1 minutu. Poté vmícháme jogurt, vanilkový extrakt a mléko.
- V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a jedlou sodu s 1/4 lžičky soli. Směs suchých přísad přidáme do mokrých přísad a promícháme.
- Vmícháme borůvky a směs rozdělíme do formiček na muffiny.
- Pečeme 5 minut, poté snížíme teplotu trouby na 180 °C, resp. na 160 °C. Pečeme dalších 15-18 minut, dokud muffiny nevyběhnou a nezezlátnou a špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
- Muffiny necháme 10 minut chladnout ve formě, poté je opatrně vyjmeme na mřížku a necháme dále chladnout. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží 3-4 dny.