Chcete si doma připravit lahodnou a křehkou vepřovou panenku? Ukážeme vám jednoduchou a rychlou metodu, díky které si upečete tu nejlepší vepřovou panenku na světě.
Máte doma pomalý hrnec? Můžete vyzkoušet některý z receptů na vepřovou panenku v pomalém hrnci. Vyzkoušet můžete třeba také vepřovou panenku na grilu.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 20 minut
- Celkem: 30 minut
Ingredience
- 1 lžička mořské soli
- 0,5 lžičky černého pepře, čerstvě namletý
- 1 lžička italského koření
- 1 lžička česnekového prášku
- 1 lžička mletého koriandru
- 2 lžíce olivového oleje nebo rostlinného oleje
- 680 g vepřové panenky
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C s roštem uprostřed.
Vepřovou panenku zbavte tuku a kůže a osušte ji papírovou utěrkou. Panenku po celém povrchu propíchněte vidličkou a potřete 1 lžící oleje. - Smíchejte koření a posypte jím panenku, poté koření rukama vetřete do panenky, dokud nebude rovnoměrně obalená.
- Na velké pánvi vhodné do trouby rozehřejte 1 lžíci oleje na středně vysoké teplotě. Jakmile se olej rozpálí, přidejte vepřové maso a opečte ho ze všech stran (celkem 6 minut).
- Vložte do trouby a pečte odkryté 13-15 minut, přičemž v polovině pečení maso obraťte.
- Poté maso přendejte na prkénko a nechte 5-10 minut odpočívat. Nakrájejte a podávejte.