Opravdu snadný recept na zeleninový předkrm. Jsou to jen ředkvičky, trocha zelené cibulky a smetanový sýr. Tato kombinace je skvělým mixem jemnosti, snadno se dá namazat na krekry nebo sendviče, přihodit k dušené zelenině nebo dokonce zhltnout po lžičkách!
Svěží a jednoduché. Cenově výhodné. Jen tři ingredience! Skvělé pro přípravu jídla. Nízký obsah sacharidů. Přirozeně bezlepkové.
Příprava
Příprava: 10 minut
VERZE 1: VÍCE ŘEDKVIČKOVÁ
- 200 g červených ředkviček (přibližně 10 ředkviček)
- 3 zelené cibulky (šalotky), bílá a zelená část, nakrájené na kousky
- 100 g nízkotučného smetanového sýra
- sůl a pepř
Ředkvičky nastrouhejte na struhadle nahrubo a jejich konce vhoďte do kuchyňského robotu. Konce ředkviček a zelenou cibulku nasekejte v kuchyňském robotu na jemno. V míse smíchejte nastrouhané ředkvičky, zpracovanou zelenou cibulku, smetanový sýr a sůl a pepř.
VERZE 2: VÍCE SÝROVÁ
- 200 g červených ředkviček (přibližně 10 ředkviček)
- 3 zelené cibulky (šalotky), bílá a zelená část, nakrájené na kousky
- 200 g nízkotučného smetanového sýra
- sůl a pepř
Ředkvičky a zelenou cibulku zpracujte v kuchyňském robotu na jemno. Přidejte smetanový sýr a smíchejte do hladka. Podle chuti osolte a opepřete.
TIP: Jako další pomazánku, jejíž příprava nezabere o moc více času než výroba ředkvičkové, doporučujeme vyzkoušet krabí pomazánku. Rybí pomazánky jsou častou součástí redukčních jídelníčků, protože obsahují malý podíl tuků. Ze zeleninových pomazánek doporučujeme např. celerovou pomazánku.