Recept na snadnou pečeni v tlakovém hrnci

Hlavní jídlaHovězí masoMasoPomalý hrnec
pecene-v-tlakovem-hrnci-9553388

Tato pečeně v tlakovém hrnci je neuvěřitelně křehká a chutná. Použití tlakového hrnce šetří čas, takže tuto pečeni můžete připravit během dopoledne a přitom stihnout oběd ve slušnou hodinu.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 1 hodina 10 minut
  • Celkem: 1 hodina 25 minut
  • Počet porcí: 8 porcí

Ingredience na pečeni v tlakovém hrnci

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 vykostěný hovězí roštěnec
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka granulované cibule
  • mletý černý pepř
  • 1 plechovka hovězího vývaru
  • 1 a ½ lžíce worcestrové omáčky
  • 1 velká cibule, nakrájená na 4 klínky
  • 4 velké brambory, oloupané a nakrájené na kousky
  • 4 mrkve, oloupané a nakrájené na kousky

Postup na pečeni v tlakovém hrnci

  1. V tlakovém hrnci rozehřejte olej na středním plameni.
  2. Pečeni opečte ze všech stran na rozpáleném oleji, dokud nezhnědne.
  3. Osolte ji, posypte granulovanou cibulí a opepřete.
  4. Přilijte hovězí vývar a worcestrovou omáčku, přidejte cibuli a přiklopte pokličkou.
  5. Hrnec uveďte pod plný tlak.
  6. Snižte teplotu na nízkou a udržujte plný tlak a vařte 30 minut.
  7. Ke snížení tlaku použijte metodu rychlého uvolnění.
  8. Vmíchejte brambory a mrkev a přiklopte pokličku.
  9. Vařič zvyšte na plný tlak a vařte dalších 15 minut.
  10. Opět použijte metodu rychlého uvolnění.
  11. Přeneste pečeni a zeleninu na talíř.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang