Tato pečeně v tlakovém hrnci je neuvěřitelně křehká a chutná. Použití tlakového hrnce šetří čas, takže tuto pečeni můžete připravit během dopoledne a přitom stihnout oběd ve slušnou hodinu.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 1 hodina 10 minut
- Celkem: 1 hodina 25 minut
- Počet porcí: 8 porcí
Ingredience na pečeni v tlakovém hrnci
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 vykostěný hovězí roštěnec
- 1 špetka soli
- 1 špetka granulované cibule
- mletý černý pepř
- 1 plechovka hovězího vývaru
- 1 a ½ lžíce worcestrové omáčky
- 1 velká cibule, nakrájená na 4 klínky
- 4 velké brambory, oloupané a nakrájené na kousky
- 4 mrkve, oloupané a nakrájené na kousky
Postup na pečeni v tlakovém hrnci
- V tlakovém hrnci rozehřejte olej na středním plameni.
- Pečeni opečte ze všech stran na rozpáleném oleji, dokud nezhnědne.
- Osolte ji, posypte granulovanou cibulí a opepřete.
- Přilijte hovězí vývar a worcestrovou omáčku, přidejte cibuli a přiklopte pokličkou.
- Hrnec uveďte pod plný tlak.
- Snižte teplotu na nízkou a udržujte plný tlak a vařte 30 minut.
- Ke snížení tlaku použijte metodu rychlého uvolnění.
- Vmíchejte brambory a mrkev a přiklopte pokličku.
- Vařič zvyšte na plný tlak a vařte dalších 15 minut.
- Opět použijte metodu rychlého uvolnění.
- Přeneste pečeni a zeleninu na talíř.