Příprava domácí pizzy nemusí být vůbec složitá. Důkazem je tento snadný recept, díky kterému si pizzu dokáže doma připravit opravdu každý.
Ingredience
- 1 balení sušeného droždí
- 1 lžička cukru
- 1 a 1/4 šálku teplé vody (110 °C až 115 °C)
- 1/4 šálku řepkového oleje
- 1 lžička soli
- 3 a 1/2 až 4 šálky hladké mouky
- 250 g mletého hovězího masa
- 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
- 1 plechovka rajčatové omáčky
- 3 lžičky sušeného oregana
- 1 lžička sušené bazalky
- 1 středně velká zelená paprika nakrájená na kostičky
- 2 šálky strouhaného polotučného sýra mozzarella
Postup
- Ve velké míse rozpusťte droždí a cukr ve vodě, nechte 5 minut stát. Přidejte olej a sůl. Po jednom hrnku vmíchejte mouku, dokud nevznikne vláčné těsto.
- Překlopte těsto na pomoučněnou plochu a hněťte 2-3 minuty, dokud nebude hladké a pružné. Vložte do vymazané mísy a jednou otočte, abyste vymazali horní část. Přikryjte a nechte na teplém místě kynout, dokud se nezdvojnásobí, asi 45 minut.
- Mezitím uvařte hovězí maso a cibuli na středním ohni, dokud hovězí maso nezrůžoví, a maso rozdělte na drobné kousky; nechte okapat.
- Těsto propracujte a rozdělte na poloviny. Každou polovinu těsta vtlačte do vymazané formy na pizzu. Smíchejte rajčatovou omáčku, oregano a bazalku. Rozetřete na každou kůrku. Navrch dejte hovězí směs, zelený pepř a sýr.
- Pečte při 400 °C 25-30 minut nebo dokud kůrka lehce nezhnědne.