Recept na snadnou boloňskou omáčku

Boloňská omáčkaHlavní jídlaHovězí masoOmáčky
snadna-bolonska-omacka

Tento lahodný recept na boloňskou omáčku je hotový za pouhých 55 minut a z níže uvedených ingrediencí se nají až 6 osob.

Ingredience

  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 středně velká cibule nakrájená nahrubo
  • 2 stroužky česneku, oloupané, nahrubo nasekané
  • 1 řapíkatý celer, nahrubo nasekaný
  • 1 mrkev nakrájená nahrubo
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 plechovka (800 g) drcených rajčat
  • hrst ploché italské petrželky, nasekané na kousky
  • 8 čerstvých bazalkových listů, nařezaných na kousky
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 60 g čerstvě nastrouhaného sýra Pecorino Romano

Postup

  1. Do šestilitrové pánve dejte olej a zahřejte ji na středním plameni. Když se z něj téměř kouří, přidejte cibuli a česnek a restujte, dokud cibule velmi nezměkne, asi osm minut. Přidejte celer a mrkev a restujte pět minut.
  2. Zvyšte teplotu na vysokou a přidejte mleté hovězí maso. Za častého míchání a rozbíjení větších hrudek smažte, dokud maso nezrůžoví, asi osm minut. Přidejte rajčata, petrželku a bazalku a vařte na středně mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne, asi půl hodiny.
  3. Zkontrolujte, zda je omáčka dobře ochucená. Při podávání ozdobte boloňskou omáčku strouhaným sýrem Pecorino Romano.
  4. Podávejte horké s těstovinami.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang