Tento osvěžující smetanový hroznový salát se perfektně hodí na večírky. Posypte ho na závěr hnědým cukrem a pekanovými ořechy a všichni si na něm pochutnají.
Příprava
- Doba vaření: 20 minut
- Počet porcí: 24
Ingredience
- 1 balení změklého smetanového sýru
- 1 šálek zakysané smetany
- 1/3 šálku cukru
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 900 g červených hroznů bez pecek
- 900 g zelených hroznů bez pecek
- 3 lžíce hnědého cukru
- 3 lžíce nasekaných pekanových ořechů
Postup
- Ve velké míse vyšleháme smetanový sýr, zakysanou smetanu, cukr a vanilku, dokud se vše nespojí. Přidáme hroznové víno a promícháme.
- Přendáme do servírovací mísy. Přikryjeme a necháme v lednici až do podávání. Těsně před podáváním posypeme hnědým cukrem a pekanovými ořechy.
Tipy
- Pokud nechcete použít tolik smetany a smetanového sýru, můžete hroznový salát vylepšit tím, že místo smetanového sýru použijete mascarpone, bílý obyčejný nebo řecký jogurt.
- Podávejte hroznový salát např. k piknikovému sendviči nebo jako přílohu k hlavnímu jídlu.