Rychlý recept na smetanovo-houbovou polévku

Houbové polévkyHoubyKrémové polévkyPolévky

Byli jste zrovna v lese na houbách a nevíte co s nimi? Připravte si s námi tento rychlý recept na smetanovo-houbovou polévku. Patříte spíše mezi milovníky žampionů? Máme pro vás i recepty na žampionovou polévku.

Příprava

  • Doba vaření: 30 minut
  • Počet porcí: 6

Ingredience

  • 2 lžíce másla
  • 450 g čerstvých hub nakrájených na plátky
  • 1/4 šálku nakrájené cibule
  • 6 lžic hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/8 lžičky pepře
  • 2 plechovky kuřecího vývaru
  • 1 šálek smetany na vaření

Postup

  1. Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo na středním plamenu. Orestujeme cibuli a houby, dokud nezměknou.
  2. Mouku, sůl, pepř a 1 plechovku vývaru smícháme dohladka. Vmícháme do houbové směsi. Poté přidáme zbývající plechovku vývaru a přivedeme k varu.
  3. Vaříme a mícháme asi 2 minuty do zhoustnutí.
  4. Snížíme teplotu a vmícháme smetanu. Za občasného míchání vaříme odkryté asi 15 minut, dokud se chutě nespojí.

Tipy

  1. Nechcete-li k zahuštění používat mouku, můžete ji pro bezlepkovou variantu nahradit např. kukuřičným škrobem.
  2. Dopřejte si k této polévce kousek křupavého rohlíku či jiného křupavého pečiva, který polévce dodá ten správný punc.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang