Byli jste zrovna v lese na houbách a nevíte co s nimi? Připravte si s námi tento rychlý recept na smetanovo-houbovou polévku. Patříte spíše mezi milovníky žampionů? Máme pro vás i recepty na žampionovou polévku.
Příprava
- Doba vaření: 30 minut
- Počet porcí: 6
Ingredience
- 2 lžíce másla
- 450 g čerstvých hub nakrájených na plátky
- 1/4 šálku nakrájené cibule
- 6 lžic hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- 1/8 lžičky pepře
- 2 plechovky kuřecího vývaru
- 1 šálek smetany na vaření
Postup
- Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo na středním plamenu. Orestujeme cibuli a houby, dokud nezměknou.
- Mouku, sůl, pepř a 1 plechovku vývaru smícháme dohladka. Vmícháme do houbové směsi. Poté přidáme zbývající plechovku vývaru a přivedeme k varu.
- Vaříme a mícháme asi 2 minuty do zhoustnutí.
- Snížíme teplotu a vmícháme smetanu. Za občasného míchání vaříme odkryté asi 15 minut, dokud se chutě nespojí.
Tipy
- Nechcete-li k zahuštění používat mouku, můžete ji pro bezlepkovou variantu nahradit např. kukuřičným škrobem.
- Dopřejte si k této polévce kousek křupavého rohlíku či jiného křupavého pečiva, který polévce dodá ten správný punc.