testoviny_krevety

Připravte si chuťové pohárky na lahodný zážitek! Těstoviny s krevetami a smetanou jsou nejen rychlé a jednoduché na přípravu, navíc také neuvěřitelně chutné. Tento pokrm, inspirovaný středomořskou kuchyní, kombinuje jemnost krevet s krémovou smetanovou omáčkou a čerstvými bylinkami. Ideální volba pro romantickou večeři nebo rychlý oběd, který vás přenese přímo na pobřeží Itálie.

Rychlý recept na těstoviny s krevetami a rajčaty. Pokud omáčku uvaříte během vaření těstovin, můžete mít celé jídlo hotové za méně než 30 minut. Je to tak jednoduché a má to krátký seznam ingrediencí, přesto chutná to jako v restauraci.

Krémové těstoviny s krevetami ve smetanové omáčce jsou snadnou večeří na všední den. Tyto rychlé těstoviny se smetanou a krevetami jsou nejen snadné na přípravu, navíc také plné chuti.

Shrnutí článku

Těstoviny s krevetami – přestože na první pohled se můžou zdát těstoviny s krevetami složité a zdlouhavé na přípravu, opak je pravdou. Může se tak jednat o rychlou večeři pro celou rodinu.

Těstoviny s krevetami a smetanou – ozvláštnit krevety lze například omáčkou ze smetany. K její přípravě je potřeba kvalitní smetana, česnek a pouhých 15 minut času.

Tipy na nejlepší těstoviny – uchovat si vodu z těstovin a tu následně použít do omáčky nebo využít více druhů těstovin mohou být základní tipy, jak uvařit nejlepší těstoviny.

Těstoviny s krevetami – recept

Krémové krevetové těstoviny jsou tak snadné a přitom tak skvělé. Omáčka i těstoviny se vaří současně, a to při minimální námaze. Prostě vynikající a rychlé jako krabí salát.

Tento recept na těstoviny s krevetami a rajčaty potřebuje jen pár ingrediencí a je vždy vynikající večeří. Nejlépe použijte celé krevety nebo krevety, které si sami oloupete a zbavíte kůže.

Pokud před krevetami dáváte přednost rybám, můžete vyzkoušet těstovinový salát s tuňákem.

Jejich konzistence je mnohem lepší než u již oloupaných mražených krevet. Pokud však nic jiného neseženete, rozhodně je použijte.

Ingredience

  • 230 g těstovin
  • 450 g velkých krevet
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce cajunského koření
  • 2 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 šálku nakrájených rajčat
  • 1 a 1/2 šálku smetany ke šlehání
  • 1/2 šálku strouhaného parmezánu
  • 2 lžíce petrželky na ozdobu

Postup

  1. Těstoviny uvařte, slijte a přikryjte, aby zůstaly teplé.
  2. Krevety obalte 1 polévkovou lžící cajunského koření. V hluboké pánvi rozehřejte olej a přidejte ochucené krevety a opékejte je asi 1–2 minuty z každé strany.
  3. Krevety vyjměte z pánve a na stejné pánvi rozpusťte 2 lžíce másla s prolisovaným česnekem a přidejte na kostičky nakrájená rajčata a restujte asi 2–3 minuty.
  4. Přilijte smetanu a přisypte zbývající cajunské koření a nastrouhaný parmazán. Přiveďte k varu, pak snižte teplotu a vařte 2–3 minuty, nebo dokud omáčka nezhoustne.
  5. Přidejte krevety a těstoviny zpět do pánve a míchejte, dokud se neobalí v omáčce a vše se neprohřeje. V případě potřeby ozdobte nasekanou petrželkou a podávejte.
testoviny-s-krevetami-a-rajcaty-9293770
Tento recept na těstoviny s krevetami a rajčaty potřebuje jen pár ingrediencí a je vždy vynikající večeří.

Těstoviny s krevetami a smetanou – recept

Krevety na pánvi vařené s těstovinami ve smetanové česnekové omáčce se sušenými rajčaty. Tento recept na krémové krevetové těstoviny – snadná, rychlá a chutná večeře. Omáčka ke krevetám je česneková se sušenými rajčaty a plná chutí.

Vyzkoušet můžete také sýrové těstoviny se zeleninou či zapečené těstoviny.

Ingredience

  • 240 g těstovin farfalle (nebo jiných domácích těstovin)
  • 450 g krevet, oloupaných a zbavených jadérek
  • 1 lžička cibulového prášku
  • 3 stroužky česneku, mleté
  • 1/4 lžičky soli a černého pepře
  • 120 g nakrájených sušených rajčat, zbavených oleje – 2 lžíce oleje si nechte stranou
  • 240 ml polotučné smetany (nebo smetany ke šlehání)
  • 60 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • 1 šálek strouhané mozzarelly (nebo parmezánu)
  • 1 lžíce sušené bazalky
  • 1 lžička drcených semínek fenyklu, nepovinně
  • 1/4 lžičky červených chilli papriček vloček
  • 1/8 lžičky papriky
  • 1/2 šálku rezervované vody z uvařených těstovin (nebo více)
  • 1 lžíce strouhaného parmazánu na ozdobu

Postup

  1. Uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Ponechte si trochu vody z uvařených těstovin, těstoviny slijte a uschovejte na později.
  2. Mezitím posypte krevety cibulovým práškem v mělkém talíři.
  3. Na velké pánvi na středním ohni rozehřejte 2 lžíce rezervovaného oleje. Přidejte krevety v jedné vrstvě a smažte je z každé strany asi 1 minutu, dokud krevety nezrůžoví nebo nezískají zlatohnědou barvu z obou stran, během smažení krevety osolte. Krevety vyjměte na talíř.
  4. Na stejnou pánev přidejte sušená rajčata a prolisovaný česnek. Sušená rajčata smažte na oleji, který zbyl z krevet, na středním plameni za stálého míchání 1 minutu, dokud česnek nezačne vonět.
  5. Do pánve přidejte vývar a smetanu a přiveďte k varu. Přidejte rozdrobenou mozzarellu a pokračujte ve vaření omáčky na mírném ohni za stálého míchání, dokud se všechen sýr nerozpustí a nevznikne krémová omáčka.
  6. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte malé množství polotučného mléka nebo vyhrazené vody z uvařených těstovin.
  7. Přidejte sušenou bazalku, drcená semena fenyklu, drcené vločky červené papriky, papriku a dobře promíchejte. Dochuťte solí a pepřem.
  8. Do omáčky přidejte uvařené těstoviny a na mírném ohni je opatrně prohřejte. Vmíchejte uvařené krevety. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte malé množství polotučného mléka nebo vyhrazené vody z uvařených těstovin. Vše nechte několik minut vařit na mírném ohni, aby se chutě propojily.
  9. Podle chuti ozdobte nastrouhaným parmezánem a těstoviny s krevetami a smetanou ihned podávejte.
testoviny-s-krevetami-a-metanou-6037246
Těstoviny se smetanou a krevetami jsou nejen snadné na přípravu, navíc také plné chuti.

Tagliatelle se smetanovou omáčkou – recept

Těstoviny tagliatelle se smetanovou omáčkou a krevetami vytvoří krémové těstoviny s mořskými plody. Tato krásná kombinace sladkých rajčat, smetany a krevet funguje skvěle.

Ingredience

  • 8 švestkových rajčat
  • mořská sůl
  • čerstvě mletý černý pepř
  • extra panenský olivový olej
  • 300 g malých oloupaných krevet nebo garnátů
  • 1 stroužek česneku, oloupaný a jemně nasekaný
  • 1 citron, kůra a šťáva
  • 2 panáky Vecchia Romana nebo koňaku
  • 140 ml smetany
  • 400 g čerstvých nebo sušených těstovin
  • 1 velká hrst čerstvé petrželky, nahrubo nasekané

Postup

  1. Rajčata blanšírujte a oloupejte, pak je rozpulte a nakrájejte na malé kousky.
  2. Dejte ohřát hrnec s osolenou vodou na těstoviny.
  3. Na druhou pánev dejte pár kapek olivového oleje a pár minut na něm smažte krevety, česnek, citronovou kůru a rajčata. Přidejte alkohol a nechte ho vzplanout, pokud chcete. (Plamen by měl zhasnout asi po 30 sekundách, takže se nebojte.)
  4. Přidejte smetanu, nechte ještě pár minut mírně vařit a poté pánev stáhněte z ohně. Omáčku pečlivě dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
  5. Do vroucí vody vložte těstoviny – čerstvým stačí 3 minuty, sušené je třeba vařit podle návodu na obalu.
  6. Když jsou těstoviny uvařené, slijte je v cedníku a poté je v pánvi, ve které se vařily, promíchejte s petrželkou. Zkontrolujte dochucení a poté je rozdělte na talíře s omáčkou navrchu.
  7. Tagliatelle s krevetami ihned podávejte.
Těstoviny tagliatelle se smetanovou omáčkou a krevetami vytvoří skvělé krémové těstoviny s mořskými plody.

Italská smetanová omáčka na těstoviny ke krevetám – recept

Vyzkoušejte jednoduchý a velmi rychlý recept na krevety. Italská smetanová omáčka na těstoviny obsahuje pouze smetanu, máslo, strouhaný sýr a chilli.

Ingredience

  • 250 g špaget
  • čerstvá petrželka
  • 250 ml smetany
  • 100 g másla
  • strouhaný sýr Gran Moravia
  • sušené chilli papričky podle chuti

Postup

  1. Nejprve si dejte vařit těstoviny do dobře osolené vody.
  2. V hrnci zahřejte smetanu a za občasného míchání nechte zhoustnout, poté vmíchejte máslo, a až se rozpustí vmíchejte velkou hrst nastrouhaného sýra a chilli.
  3. Do hotové omáčky dejte těstoviny a pořádně promíchejte, přidejte čerstvou petrželku a navrch dejte očištěné a osmažené krevety, servírujte s mističkou strouhaného sýra na posypání.

Špagety s krevetami a rajčaty – recept

Připravte si lahodné špagety s krevetami v rajčatové omáčce.

Ingredience

  • 20 velkých krevet, bez krunýře a hlavy
  • 4 rajčata nebo více podle chuti
  • 1 svazek plocholisté petrželky
  • ¼ šálku extra panenského olivového oleje
  • 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 červená paprika, nakrájená na kousky
  • 1 čerstvá červená chilli paprička, jemně nasekaná
  • 4 velké stroužky česneku, nakrájené na plátky, nebo více podle chuti
  • ½ šálku vody
  • 2 polévkové lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • sůl a mletý černý pepř podle chuti
  • 1 lžička papriky
  • 300 g špaget

Postup

  1. Krevety oloupejte a vložte skořápky, hlavy a ocásky do velkého hrnce. Naplňte ho vodou a přiveďte k varu. Snižte teplotu na minimum a nechte vařit asi 45 minut.
  2. V mixéru smíchejte rajčata a 1/2 petrželky a rozmixujte na hladké pyré.
  3. V samostatné pánvi na středním plameni rozehřejte olivový olej. Přidejte cibuli, papriku a chilli papričku, vařte a míchejte, dokud nezměknou, asi 5 minut. Přidejte česnek; vařte, dokud nezhnědne, 1 až 2 minuty.
  4. Do pánve s paprikou nalijte rajčatové pyré. Přidejte vodu, rajčatový protlak, oregano, sůl a černý pepř. Dobře promíchejte; přidejte papriku. Omáčku nechte vařit na mírném až středním ohni, dokud se šťáva nezredukuje.
  5. Krevetové skořápky vyjměte z vody. Přiveďte vodu zpět k varu a přidejte špagety. Za občasného míchání vařte špagety, dokud nezměknou a zároveň jsou pevné na skus, asi 12 minut. Ponechte si 1 šálek vody na vaření a zbytek slijte.
  6. Mezitím přidejte krevety do rajčatové omáčky. Přidejte vyhrazenou vodu, dobře promíchejte a vařte, dokud krevety nezrůžoví, asi 3 minuty.
  7. Ihned špagety s krevetami a rajčaty podávejte, můžete dozdobit zbytkem petrželky.
spagety-s-krevetami-a-rajcaty-7019080
Krevetové těstoviny máte na stole za pár minut.

Krevetové tortellini se smetanovou omáčkou – recept

Tento recept na krevetové tortellini je skutečnou lahůdkou. Je připraven z jemných krevet, lahodné krémové citronovo-česnekové omáčky a sýrových tortellin. Bonusem je, že tuto chutnou večeři zvládnete připravit za pouhých 15 minut!

Ingredience

  • 250 g syrových tortellin
  • 1 lžíce másla
  • ¼ šálku jemně mleté cibule
  • 3 stroužky česneku, jemně mleté
  • 1 a ½ šálku kuřecího vývaru
  • ½ šálku husté smetany (smetana ke šlehání)
  • 115 g smetanového sýra nakrájeného na kostičky
  • 450 g krevet
  • 85 g baby špenátu
  • kůra a šťáva z 1 citronu
  • mořská sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Postavte velký hrnec s osolenou vodou na vysokou teplotu. Přiveďte ji k varu, přidejte tortellini a vařte je podle návodu na obalu – obvykle 6-8 minut. Slijte vodu a dejte ji stranou.
  2. Zatímco se voda ohřívá, připravte omáčku. Na velké pánvi na středním plameni rozpusťte máslo. Přidejte cibuli a česnek a vařte, dokud cibule nezprůhlední, asi 3 minuty.
  3. Přidejte kuřecí vývar, hustou smetanu a smetanový sýr a přiveďte k varu. Míchejte, dokud se smetanový sýr nerozpustí v omáčce.
  4. Do pánve přidejte krevety a nechte je 2 minuty vařit. Přidejte špenát a vařte, dokud nezvadne, asi 1 minutu. přidejte uvařené tortellini, citronovou kůru a citronovou šťávu a podle chuti osolte a opepřete.
  5. Tortellini se smetanovou omáčkou jsou hotové.
rychle-testoviny-se-smetanou-6192007
Krémové těstoviny s krevetami ve smetanové omáčce jsou snadnou večeří na všední den.

Tipy na nejlepší a rychlé těstoviny se smetanou

Zatímco se vám vaří těstoviny, začnete si připravovat omáčku. Tím zajistíte, že těstoviny i omáčka budou hotové ve stejnou dobu a vaše těstoviny neskončí jako slepená koule těsta a studené.

Pro recepty je možné použít linguine, nebo je možné použít i fettuccini, tagliatelle nebo špagety. Dobré jsou i ostatní druhy těstovin.

Připravte si doma také klasický recept krevety na víně, které Vás jistě ohromí, nebo krevety po thajsku.

Nezapomeňte si schovat vodu z těstovin. Právě v ní pokračuje kouzlo a pomáhá omáčce (nejen) ke krevetám zůstat super hustá a krémová.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang