Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Doba vaření: 40 minut
  • Počet porcí: 7

Ingredience

  • 500 g kuřecích prsou bez kůže a bez kostí nakrájených na kostky
  • 1 středně velká cibule nakrájená nadrobno
  • 1,5 lžičky česnekového prášku
  • 1 lžíce kanolového oleje
  • 2 plechovky propláchnutých a scezených fazolí
  • 1 plechovka kuřecího vývaru
  • 2 plechovky nakrájené zelené chilli papričky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1/4 lžičky kajúnského pepře
  • 1 šálek zakysané smetany
  • 1/2 šálku husté smetany na šlehání
  • tortilla chipsy, strouhaný sýr čedar, paprička japaleňo (volitelné)

Postup

  1. Ve velkém hrnci osmahneme na oleji kuřecí maso, cibuli a česnekový prášek, dokud kuřecí maso už nebude růžové. Přidáme fazole, vývar, chilli a koření. Přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme nezakryté 30 minut.
  2. Odstavíme z ohně. Vmícháme zakysanou smetanu a smetanu na šlehání. Pokud chceme, můžeme posypat tortillovými chipsy, sýrem čedar a papričkami jalapeňo.

Tipy

  1. Jak udělat bílé chilli hustší? Pokud máte raději recepty na chilli trochu hustší, ponechte si 1 šálek fazolí, rozmačkejte je v misce a poté je vmíchejte do chilli. 120 g smetanového sýra nakrájeného na kostičky přidané během posledních 10 minut vaření chilli také mírně zahustí.
  2. Co se hodí k bílému kuřecímu chilli? Kukuřičný chléb a chilli jdou ruku v ruce. Nebo vyzkoušejte kukuřičný salát, který je svěží a skvěle se hodí.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang