Příprava
- Příprava: 10 minut
- Doba vaření: 40 minut
- Počet porcí: 7
Ingredience
- 500 g kuřecích prsou bez kůže a bez kostí nakrájených na kostky
- 1 středně velká cibule nakrájená nadrobno
- 1,5 lžičky česnekového prášku
- 1 lžíce kanolového oleje
- 2 plechovky propláchnutých a scezených fazolí
- 1 plechovka kuřecího vývaru
- 2 plechovky nakrájené zelené chilli papričky
- 1 lžička soli
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička sušeného oregana
- 1/2 lžičky pepře
- 1/4 lžičky kajúnského pepře
- 1 šálek zakysané smetany
- 1/2 šálku husté smetany na šlehání
- tortilla chipsy, strouhaný sýr čedar, paprička japaleňo (volitelné)
Postup
- Ve velkém hrnci osmahneme na oleji kuřecí maso, cibuli a česnekový prášek, dokud kuřecí maso už nebude růžové. Přidáme fazole, vývar, chilli a koření. Přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme nezakryté 30 minut.
- Odstavíme z ohně. Vmícháme zakysanou smetanu a smetanu na šlehání. Pokud chceme, můžeme posypat tortillovými chipsy, sýrem čedar a papričkami jalapeňo.
Tipy
- Jak udělat bílé chilli hustší? Pokud máte raději recepty na chilli trochu hustší, ponechte si 1 šálek fazolí, rozmačkejte je v misce a poté je vmíchejte do chilli. 120 g smetanového sýra nakrájeného na kostičky přidané během posledních 10 minut vaření chilli také mírně zahustí.
- Co se hodí k bílému kuřecímu chilli? Kukuřičný chléb a chilli jdou ruku v ruce. Nebo vyzkoušejte kukuřičný salát, který je svěží a skvěle se hodí.