smazeny-moucnik-beignets

Vyzkoušejte tradiční recept na beignety v neworleanském stylu. Dejte si k pečivu kávu a svačinka je hotová.

Ingredience

  • 1 balení (7 g) aktivního sušeného droždí
  • 1 a ½ šálku teplé vody (45 °C)
  • 1 šálek odpařeného mléka
  • ½ šálku bílého cukru
  • 2 vejce
  • 1 lžička soli
  • 7 šálků univerzální mouky
  • ¼ šálku tuku
  • ¼ rostlinného oleje na smažení
  • ¼ šálku moučkového cukru

Postup

  1. Droždí rozpusťte v teplé vodě. Nalijte do velké mísy a vmíchejte odpařené mléko, bílý cukr, vejce a sůl. Přidejte 4 šálky mouky a šlehejte do hladka.
  2. Vmíchejte tuk. Vmíchejte zbývající 3 hrnky mouky. Přikryjte a dejte do chladničky nejméně na 2 hodiny nebo až na 24 hodin.
  3. Těsto rozválejte na pomoučeném povrchu na tloušťku přibližně 0,3 cm. Nakrájejte na čtverce. Nebo z těsta vyválejte kuličky.
  4. V hlubokém hrnci rozehřejte olej na 180 °C.
  5. Smažte beignety, dokud nezhnědnou a nenabobtnají.
  6. Pokud se beignety potopí a nevyskočí, olej není dostatečně horký.
  7. Vyjměte je z oleje děrovanou lžící a nechte okapat na papírových utěrkách.
  8. Na horké beignety vyklepejte moučkový cukr. Ihned podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang