Vyzkoušejte tradiční recept na beignety v neworleanském stylu. Dejte si k pečivu kávu a svačinka je hotová.
Ingredience
- 1 balení (7 g) aktivního sušeného droždí
- 1 a ½ šálku teplé vody (45 °C)
- 1 šálek odpařeného mléka
- ½ šálku bílého cukru
- 2 vejce
- 1 lžička soli
- 7 šálků univerzální mouky
- ¼ šálku tuku
- ¼ rostlinného oleje na smažení
- ¼ šálku moučkového cukru
Postup
- Droždí rozpusťte v teplé vodě. Nalijte do velké mísy a vmíchejte odpařené mléko, bílý cukr, vejce a sůl. Přidejte 4 šálky mouky a šlehejte do hladka.
- Vmíchejte tuk. Vmíchejte zbývající 3 hrnky mouky. Přikryjte a dejte do chladničky nejméně na 2 hodiny nebo až na 24 hodin.
- Těsto rozválejte na pomoučeném povrchu na tloušťku přibližně 0,3 cm. Nakrájejte na čtverce. Nebo z těsta vyválejte kuličky.
- V hlubokém hrnci rozehřejte olej na 180 °C.
- Smažte beignety, dokud nezhnědnou a nenabobtnají.
- Pokud se beignety potopí a nevyskočí, olej není dostatečně horký.
- Vyjměte je z oleje děrovanou lžící a nechte okapat na papírových utěrkách.
- Na horké beignety vyklepejte moučkový cukr. Ihned podávejte.