Tento smažený chléb je tradiční severoamerickou pochoutkou. Podávejte s džemem nebo medem.
Ingredience
- 4 šálky tuku na smažení
- 4 šálky hladké mouky
- 1 lžíce prášku do pečiva
- ½ lžičky soli
- 1 a ½ šálku teplé vody (45 °C)
Postup
- V těžkém hrnci rozehřejte tuk na 175 °C.
- Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Vmíchejte teplou vodu a hněťte, dokud těsto nezměkne, ale nelepí se.
- Z těsta vytvarujte dvanáct koulí o průměru 7 cm. Zploštěte je na placičky o tloušťce 1 cm a do středu každé placičky udělejte malý otvor.
- Smažte na tuku jednu po druhé dozlatova, 1 až 2 minuty z každé strany. Osušte je na papírových utěrkách.