V této jednoduché a rychlé příloze se zelí smaží s cibulí a slaninou. Je vynikající s kukuřičným chlebem.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Doba vaření: 10 minut
- Celkem: 15 minut
- Počet porcí: 6
Ingredience
- 3 plátky slaniny, nakrájené na třetiny
- 1/3 šálku rostlinného oleje
- 1 lžička soli nebo dle chuti
- 1 lžička mletého černého pepře nebo dle chuti
- 1 hlávka zelí, nakrájená na plátky
- 1 bílá cibule nakrájená nadrobno
- špetka bílého cukru
Postup
- Slaninu a olej dáme do velkého hrnce na střední teplotu. Osolíme a opepříme.
- Restujeme 5-7 minut dokud nebude slanina křupavá.
- Do hrnce přidáme zelí, cibuli a cukr. Za stálého míchání vaříme 5 minut, dokud zelí nezměkne.