Připravte si tento pokrm z raviol, pekanových ořechů a smetanové omáčky marinara.
Ingredience
- Olej na smažení
- 1 balení (225g) mražených raviol se 4 sýry
- 450 g mletých pekanových ořechů
- 165 g strouhaného parmezánu
- 55 ml mléka
- 1 velké vejce, lehce rozšlehané
- 1/4 lžičky soli
- 1/8 lžičky mletého černého pepře
Na smetanovou omáčku marinara
- 335 ml připravené omáčky marinara
- 110 ml velmi tučné smetany
Postup
- Do pánve nalijte olej do hloubky 1 cm a zahřejte jej na 182 °C.
- Na prudkém ohni přiveďte vodu k varu a 2 minuty vařte ravioli. Uvařené ravioli položte na papírové utěrky, aby se osušily; dejte je stranou.
- V mělké misce smíchejte pekanové ořechy a sýr.
- V samostatné misce rozšlehejte mléko, vejce, sůl a pepř.
- Namočte ravioli do vaječné směsi a poté je obalte v pekanové směsi. Smažte ravioli po částech 2 minuty z každé strany nebo dozlatova. Osušte na papírových utěrkách. Podávejte se smetanovou omáčkou marinara.
- Omáčka marinara: V hrnci smíchejte omáčku a smetanu. Na středně nízkém ohni přiveďte k varu. Vařte 2 minuty. Odstavte z ohně.