smazene-ravioli

Připravte si tento pokrm z raviol, pekanových ořechů a smetanové omáčky marinara.

Ingredience

  • Olej na smažení
  • 1 balení (225g) mražených raviol se 4 sýry
  • 450 g mletých pekanových ořechů
  • 165 g strouhaného parmezánu
  • 55 ml mléka
  • 1 velké vejce, lehce rozšlehané
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/8 lžičky mletého černého pepře

Na smetanovou omáčku marinara

  • 335 ml připravené omáčky marinara
  • 110 ml velmi tučné smetany

Postup

  1. Do pánve nalijte olej do hloubky 1 cm a zahřejte jej na 182 °C.
  2. Na prudkém ohni přiveďte vodu k varu a 2 minuty vařte ravioli. Uvařené ravioli položte na papírové utěrky, aby se osušily; dejte je stranou.
  3. V mělké misce smíchejte pekanové ořechy a sýr.
  4. V samostatné misce rozšlehejte mléko, vejce, sůl a pepř.
  5. Namočte ravioli do vaječné směsi a poté je obalte v pekanové směsi. Smažte ravioli po částech 2 minuty z každé strany nebo dozlatova. Osušte na papírových utěrkách. Podávejte se smetanovou omáčkou marinara.
  6. Omáčka marinara: V hrnci smíchejte omáčku a smetanu. Na středně nízkém ohni přiveďte k varu. Vařte 2 minuty. Odstavte z ohně.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang