smazene-plnene-papricky-v-testicku

Vyzkoušejte recept na pokrm z mexické kuchyně.

Ingredience

Na chilli papričky:

  • 6 chilli papriček poblano
  • 225 g sýra typu Oaxcan string, mozzarella nebo Monterey Jack

Na těsto:

  • 225 g hladké mouky plus další na poprášení
  • 1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička jemné soli a další na posypání
  • 1 láhev (350 ml) nebo plechovka piva typu ležák
  • Rostlinný olej na smažení

Na mexickou rajčatovou omáčku:

  • 900 g zralých rajčat, zbavených jader a nahrubo nakrájených
  • 1/4 střední žluté cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 5 snítek čerstvého koriandru
  • 1 chilli paprička serrano (se semínky)
  • 1 lžíce soli
  • 1/2 lžičky mleté skořice (nejlépe mexické)

Postup

  1. Umístěte stojan co nejblíže ke grilovacímu tělesu a předehřejte jej. Chilli papričky položte na alobalem vyloženou grilovací pánev a za občasného otáčení kleštěmi grilujte, dokud slupka nezuhelnatí, asi 10 minut.
  2. Chilli přendejte do mísy, přikryjte a nechte 10 minut chladnout.
  3. Opatrně setřete ohořelou kůži z chilli. Pomocí malého nože udělejte podélný řez po straně každé chilli papričky, aby vznikla kapsa. Opatrně vyřízněte a vyhoďte semínka.
  4. Nakrájejte sýr na 6 plátků (o tloušťce 1/2 cm), přibližně 3/4 délky každé chilli papričky (vaše chilli se pravděpodobně liší délkou, proto sýr přizpůsobte chilli papričkám). Vsuňte kousky sýra do kapsy každého chilli tak, aby byly ze 2/3 plné. Pokud sýr přečnívá, stačí kousek odříznout.
  5. Každou chilli papričku „zašijte“ dřevěnou špejlí nebo dlouhým párátkem. (Špejle by měly být delší než chilli, aby se daly po usmažení snadno vytáhnout).
  6. Ve velké míse prošlehejte mouku, prášek do pečiva, kmín a sůl. Vmíchejte pivo, aby vzniklo hladké těsto.
  7. Do velké široké pánve s těžkým dnem nalijte olej do hloubky asi 7 cm. Zahřívejte na středním plameni, dokud fritovací teploměr zapíchnutý do oleje nezaznamená 185 °C.
  8. Na talíř nasypte mouku určenou k zapracování. Chilli papričky namočte do těstíčka a opatrně přidejte do oleje. Smažte je jednou otočením, dokud nezískají zlatavou barvu a nejsou křupavé, asi 4 minuty na dávku.
  9. Pomocí kleští přendejte chillis rellenos na suchý plech vyložený kuchyňskou utěrkou, aby se osušily. Podle chuti je posypte solí. Špejle opatrně vytáhněte a vyhoďte.
  10. V mixéru smíchejte všechny ingredience na omáčku a rozmixujte na hladké pyré. Rajčatové pyré přelijte do středně velkého hrnce a přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte, dokud mírně nezhoustne, asi 10 minut.
  11. Na talíř dejte lžíci omáčky a položte na ni 1 chilli relleno. Postup opakujte se zbývající omáčkou a chilli. Podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang