Vyzkoušeli jste někdy smažené okurky? Plátky nakládané okurky se obalí v panko strouhance a koření a pak se smaží do křupava. Namočte je do dresinku a získáte předkrm, na který jen tak nezapomenete.
Ingredience
- 32 plátků koprové okurky
- 1/2 šálku hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- 3 velká vejce, lehce rozšlehaná
- 2 lžíce šťávy z nakládaných okurek
- 1/2 lžičky kajenského pepře
- 1/2 lžičky česnekového prášku
- 2 šálky panko strouhanky
- 2 lžíce nasekaného čerstvého kopru
- Sprej na vaření
- Salátový dresink, volitelně
Postup
- Předehřejte horkovzdušnou fritézu na 200 °C. Nechte okurky stát na papírových utěrkách, dokud se tekutina téměř nevstřebá, asi 15 minut.
- Mezitím v mělké míse smíchejte mouku a sůl. V jiné mělké misce rozšlehejte vejce, šťávu z okurek, kajenský pepř a česnekový prášek. Ve třetí mělké misce smíchejte panko strouhanku a kopr.
- Okurky ponořte do moučné směsi, aby se obalily z obou stran; přebytečné množství z okurky setřeste. Ponořte je do vaječné směsi a poté do směsi strouhanky a poklepejte, aby se obal lépe přichytil.
- Nakládejte okurky po částech v jedné vrstvě na vymaštěný tác v koši horkovzdušné fritézy. Smažte 7-10 minut dozlatova a dokřupava.
- Otočte okurky a postříkejte je sprejem na vaření. Smažte ještě 7-10 minut dozlatova a dokřupava.
- Ihned podávejte, případně s dresinkem.