Recept na smažené kuře marinované v podmáslí

Drůbeží masoHlavní jídlaKuřecí masoMarinádyMaso
Smažené kuře

Hledáte recept na šťavnaté kuře na podmáslí, kterým ohromíte své přátele nebo rodinu? Tento recept je přesně to pravé.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 40 minut
  • Marinování: 8 hodin
  • Celkem: 9 hodin

Ingredience

Na marinádu

  • 2 šálky podmáslí (lze použít i obyčejný jogurt zředěný trochou mléka)
  • 1 velká cibule nakrájená na plátky
  • 1/4 šálku směsi čerstvých bylinek (petržel, tymián, estragon), nasekaných, nebo po lžičce sušených bylinek
  • 1/2 lžičky papriky
  • 1/2 lžičky kajenského pepře
  • 1,3 kg kuřecího masa

Na krustu kuřete

  • 2 šálky hladké mouky
  • 1/2 lžičky česnekové soli
  • 1/2 lžičky cibulové soli
  • 1 lžička kajenského pepře
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte podmáslí, nakrájenou cibuli, bylinky, papriku a kajenský pepř. Vložte kousky kuřete do podmáslí a zcela je obalte. Přikryjte a nechte marinovat přes noc (nejméně 8 hodin).
  2. Kousky kuřete vložte do cedníku a nechte okapat přebytečné podmáslí.
  3. Ve velkém pevném papírovém nebo plastovém sáčku smíchejte mouku s česnekovou solí, cibulovou solí, kajenským pepřem, solí a pepřem. Kousky kuřete vložte do sáčku s moučnou směsí a protřepejte, dokud se důkladně nepotáhnou.
  4. Na velké pánvi s těžkým dnem rozehřejte 2 šálky oleje na středně vysokou teplotu, dokud špetka mouky nezačne po vhození do horkého oleje prskat (ale ne tak, aby se z pánve kouřilo). Při práci s horkým olejem mějte vždy po ruce poklici.
  5. Do rozpáleného oleje na pánvi přidávejte po částech kousky kuřete a smažte je z jedné strany 10 až 12 minut dozlatova, poté je pomocí kovových kleští obraťte a smažte dalších 10 až 12 minut dozlatova.
  6. Najednou smažte asi 5 kousků a dbejte na to, abyste pánev nepřeplnili. Postup opakujte, dokud nejsou všechny kousky upečené.
  7. Pomocí kleští vyjměte kuře z pánve. Umístěte ho na mřížku nad plech na pečení nebo na pánev, aby přebytečný olej odkapal.
  8. Podle chuti osolte a opepřete. Před podáváním nechte asi 10 až 15 minut vychladnout.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang