Tohle jsou chutné krůtí hamburgery smažené na pánvi. Doplňte je svým oblíbeným sýrem a ozdobami. Podávejte na vybrané housce nebo salátové obálce a pochutnejte si.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 10 minut
- Celkem: 20 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 šalotka
- 600 g mletého krůtího masa
- 2 lžíce majonézy
- 2 lžíce steakové omáčky
- 2 lžíce sušené petrželky
- ¼ lžičky česnekové soli, rozdělené nebo podle chuti
- mletý černý pepř podle chuti
- sprej na vaření
Postup
- Šalotku nastrouhejte na středně hrubém struhadle do velké mísy. Nezapomeňte sebrat šťávu.
- Přidejte krůtí maso, majonézu, steakovou omáčku a petrželku.
- Jemně promíchejte rukama, dokud se směs zcela nevstřebá.
- Rozdělte na 4 stejné porce a opatrně z nich vytvarujte placičky. Vrchní části dochuťte česnekovou solí a pepřem.
- Velkou pánev postříkejte sprejem na vaření a postavte na středně vysoký oheň.
- Když je pánev rozpálená, vložte do ní hamburgery ochucenou stranou dolů.
- Opačné strany ještě více osolte česnekem a opepřete.
- Smažte, dokud nezhnědnou, 4 až 5 minut.
- Obraťte je a pokračujte v pečení, dokud nezrůžoví, tedy dalších 4 až 5 minut.