Recept na smažené krevety na česneku

Hlavní jídlaKrevetyMořské plody
smazene-krevety-na-cesneku

Máte rádi plody moře? Přinášíme vám snadný a rychlý recept na lahodné smažené krevety na česneku, které si jednoduše připravíte z dostupných surovin.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 15 minut
  • Celkem: 20 minut

Ingredience

  • 6 stroužků česneku, mletých
  • 1/4 šálku sójové omáčky
  • 2 lžíce světlého hnědého cukru
  • 1 lžíce opečeného sezamového oleje
  • 1 lžíce chilli omáčky
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 červená paprika nakrájená na tenké plátky
  • 250 g chřestu, oříznutý a nakrájený na 2 cm kousky
  • 1 šálek hrášku
  • 1 kg velkých syrových krevet s ocáskem, oloupaných

Postup

  1. V malé misce smíchejte česnek, ¼ šálku vody, sójovou omáčku, hnědý cukr, sezamový olej, chilli omáčku a kukuřičný škrob. Promíchejte metličkou.
  2. Rozehřejte olej na velké pánvi na středním plameni. Jakmile se olej začne lesknout, přidejte papriku, chřest a hrášek.
  3. Za občasného míchání vařte, dokud zelenina nezačne měknout, 3 až 4 minuty. Přidejte krevety a za občasného míchání vařte, dokud nezrůžoví a nezakryjí se, další 3 až 4 minuty.
  4. Do pánve přidejte směs sójové omáčky a za občasného míchání vařte, dokud tekutina mírně nezhoustne a krevety a zelenina se zcela nepropustí, asi 5 minut.
  5. Podávejte na uvařené rýži, případně posypané koriandrem a sezamovými semínky.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang