Máte rádi plody moře? Přinášíme vám snadný a rychlý recept na lahodné smažené krevety na česneku, které si jednoduše připravíte z dostupných surovin.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 15 minut
- Celkem: 20 minut
Ingredience
- 6 stroužků česneku, mletých
- 1/4 šálku sójové omáčky
- 2 lžíce světlého hnědého cukru
- 1 lžíce opečeného sezamového oleje
- 1 lžíce chilli omáčky
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 červená paprika nakrájená na tenké plátky
- 250 g chřestu, oříznutý a nakrájený na 2 cm kousky
- 1 šálek hrášku
- 1 kg velkých syrových krevet s ocáskem, oloupaných
Postup
- V malé misce smíchejte česnek, ¼ šálku vody, sójovou omáčku, hnědý cukr, sezamový olej, chilli omáčku a kukuřičný škrob. Promíchejte metličkou.
- Rozehřejte olej na velké pánvi na středním plameni. Jakmile se olej začne lesknout, přidejte papriku, chřest a hrášek.
- Za občasného míchání vařte, dokud zelenina nezačne měknout, 3 až 4 minuty. Přidejte krevety a za občasného míchání vařte, dokud nezrůžoví a nezakryjí se, další 3 až 4 minuty.
- Do pánve přidejte směs sójové omáčky a za občasného míchání vařte, dokud tekutina mírně nezhoustne a krevety a zelenina se zcela nepropustí, asi 5 minut.
- Podávejte na uvařené rýži, případně posypané koriandrem a sezamovými semínky.