Ingredience
- 1 čtvrtka vanilkové zmrzliny
- 3 šálky drcených kukuřičných lupínků
- 1 lžička mleté skořice
- 3 vaječné bílky
- 2 čtvrtky oleje na smažení
Postup
- Krok 1 – Naberte zmrzlinu na 8 kuliček velikosti 1/2 hrnku. Položte je na plech a zmrazte, dokud neztuhnou, asi 1 hodinu.
- Krok 2 – V mělké misce smíchejte kukuřičné lupínky a skořici. V jiné misce vyšlehejte bílky do pěny. Zmrzlinové kuličky obalte v bílcích a poté v kukuřičných lupíncích, aby zmrzlinu zcela zakryly. V případě potřeby postup opakujte. Znovu zmrazte, dokud neztuhne, asi 3 hodiny.
- Krok 3 – Ve fritéze nebo velkém těžkém hrnci zahřejte olej na 190 °C.
- Krok 4 – Pomocí košíku nebo děrované lžíce smažte zmrzlinové kuličky po jedné nebo dvou po dobu 10 až 15 sekund, dokud nezezlátnou. Rychle je osušte na papírových utěrkách a ihned podávejte.