Smažená vejce představují lahodnou slanou snídani nebo lehkou, bílkovinami nabitou, večeři. Naučte se je s námi připravit snadno a rychle.
Příprava
- Příprava: 35 minut
- Vaření: 25 minut
- Celkem: 1 hodina
Ingredience
- 2 lžíce soleného másla
- 1 malá žlutá cibule nakrájená na kostičky
- 1 červená paprika, zbavená stopky, zbavená semínek a nakrájená na kostičky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička chilli
- Mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 1 středně velká sladká brambora, oloupaná a nakrájená na kostky
- 1 šálek mražené kukuřice
- 1 šálek mraženého ananasu nakrájeného na kostičky, nahrubo nakrájeného ve zmrazeném stavu
- 3 šálky vařeného drceného vepřového, kuřecího nebo hovězího masa
- 1 lžíce olivového oleje
- 4 velká vejce
- 2 lžíce nasekané čerstvé pažitky, na ozdobu, nepovinné
Postup
- Máslo rozpusťte na velké pánvi na středním ohni. Přidejte cibuli, papriku, kmín a chilli a promíchejte. Osolte a opepřete a za častého míchání vařte, dokud nezměkne a nezačne hnědnout, 5 až 7 minut.
- Přidejte sladké brambory, okořeňte a za občasného míchání vařte, dokud okraje nezačnou karamelizovat, asi 10 minut.
- Přidejte kukuřici, ananas a rozdrobené vepřové maso a dobře promíchejte. Vařte, dokud kukuřice a ananas úplně nerozmrznou a nejsou teplé a směs není v celém objemu horká.
- Mezitím rozehřejte olej ve velké nepřilnavé pánvi na středním ohni. Rozklepněte do ní vejce, pánev zakryjte a vařte, dokud nejsou bílky tuhé, ale žloutky stále tekuté, asi 3 minuty (nebo vařte do požadované propečenosti). Osolte a opepřete.
- Při podávání rozdělte bramborovou směs na 4 talíře, na každý dejte smažené vejce a případně posypte pažitkou.