Snadný recept na smaženou vaječnou rýži

PřílohyRýže

Připravte si smaženou vaječnou rýži podle tohoto jednoduchého receptu. Použijte zbytky rýže, které máte, nebo ji před přípravou uvařte a osušte na talíři, aby se nepřichytávala k pánvi.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Doba vaření: 10 minut
  • Počet porcí: 4
  • Obtížnost: Snadné

Ingredience

  • 250 g dlouhozrnné rýže
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 1 cibule nakrájená nadrobno
  • 4 rozšlehaná vejce
  • 2 jarní cibulky nakrájené na plátky k podávání

Postup

  1. Rýži uvaříme podle návodu na obalu, pak ji slijeme a rozprostřeme, aby se vysušila. Dáme stranou.
  2. Ve velké pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje. Přidáme cibuli, kterou restujeme asi 5 minut, dokud lehce nezhnědne.
  3. Přidáme rýži, promícháme, a opékáme asi 3 minuty. Poté ji přesuneme na stranu pánve.
  4. Přidáme zbývající olej a poté do pánve nalijeme rozšlehaná vejce. Necháme je chvíli povařit a pak je vmícháme do rýže. Intenzivně mícháme, aby se zrnka obalila.
  5. Přendáme do servírovací mísy a posypeme jarní cibulkou. Můžeme přidat také sezamový olej, mletý bílý pepř nebo trochu sójové omáčky na dochucení.

Kategorie:

Přílohy | Rýže
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang