Smažená treska s hráškovým guacamole – recept

Ryby

Ingredience

  • 1 polévková lžíce rybího vývaru
  • Troška nam pla (asijská rybí omáčka)
  • 1 polévková lžíce kmínu, rozdělená na polovinu
  • 140 g tresky obecné

    Na salát
  • 60 g cukrového hrachu
  • 1 chilli paprička nakrájená nadrobno
  • 2 jarní cibulky nakrájené nadrobno
  • 1 lžíce koriandru
  • 1/2 lžičky sezamového oleje

    Na hráškové guacamole
  • 120 g hrášku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • Šťáva z limetky
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje

    Na tortilly
  • 1 tortilla
  • Olivový olej na potření
  • Špetka kajenského pepře
  • Rostlinný olej na smažení

Postup

  • Krok 1 – Smíchejte rybí vývar, nam pla a polovinu kmínu a vytvořte marinádu. Tresku v ní lehce okořeňte a poté ji 4 až 7 minut smažte na pánvi.
  • Krok 2 – Připravte salát mangetout: Mangetout rozdrobte a smíchejte s trochou nasekané chilli papričky, jarní cibulkou, polovinou koriandru a sezamovým olejem a dejte stranou.
  • Krok 3 – Připravte hráškové guacamole: Hrášek přelijte vroucí vodou a slijte. Hrášek přidejte do mixéru se zbylým kmínem, koriandrem, chilli, solí a pepřem, limetkovou šťávou a olivovým olejem a rozmixujte.
  • Krok 4 – Tortillu potřete olivovým olejem a kayenským pepřem, nakrájejte na čtvrtky a osmažte na rozpáleném oleji do křupava.
  • Krok 5 – Smaženou tresku podávejte na lůžku z hráškového guacamole s přílohou z hráškového salátu a tortillou po straně.

Kategorie:

Ryby

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang