U tohoto receptu na vepřovou smaženou rýži můžete maso nahradit kuřecím a příliš se tím nezmění. Použijte jak rýži basmati, tak dlouhozrnnou rýži, která pokrmu dodá jen nepatrný chuťový rozdíl.
Ingredience
- 1 lžíce másla
- 170 g vykostěné vepřové panenky, nakrájená na malé kousky
- 1 zelená cibule, nakrájená nadrobno
- ¼ šálku nakrájené mrkve
- ¼ šálku nasekané brokolice
- 1 rozšlehané vejce
- 1 šálek studené vařené rýže
- ¼ šálku mraženého hrášku
- 1 a ½ lžíce sójové omáčky
- ⅛ lžička česnekového prášku
- ⅛ lžička mletého zázvoru
Postup
- Rozpusťte máslo na velké nepřilnavé pánvi na středním ohni. Přidejte vepřové maso, zelenou cibuli, mrkev a brokolici. Vařte a míchejte, dokud se vepřové maso nepropeče, 7 až 10 minut.
- Přeneste vepřovou směs do mísy a vraťte pánev na střední teplotu.
- Do pánve vmíchejte vejce a míchejte, dokud se zcela nesrazí. Přidejte vepřovou směs zpět do pánve.
- Vmíchejte rýži, hrášek, sójovou omáčku, česnekový prášek a mletý zázvor.
- Vařte a míchejte, dokud se maso neprohřeje, 7 až 10 minut.