Recept na smaženou rýži s vepřovým masem

Hlavní jídlaMasoRýžeVepřové maso
smazena-ryze-s-veprovym-masem

U tohoto receptu na vepřovou smaženou rýži můžete maso nahradit kuřecím a příliš se tím nezmění. Použijte jak rýži basmati, tak dlouhozrnnou rýži, která pokrmu dodá jen nepatrný chuťový rozdíl.

Ingredience

  • 1 lžíce másla
  • 170 g vykostěné vepřové panenky, nakrájená na malé kousky
  • 1 zelená cibule, nakrájená nadrobno
  • ¼ šálku nakrájené mrkve
  • ¼ šálku nasekané brokolice
  • 1 rozšlehané vejce
  • 1 šálek studené vařené rýže
  • ¼ šálku mraženého hrášku
  • 1 a ½ lžíce sójové omáčky
  • ⅛ lžička česnekového prášku
  • ⅛ lžička mletého zázvoru

Postup

  1. Rozpusťte máslo na velké nepřilnavé pánvi na středním ohni. Přidejte vepřové maso, zelenou cibuli, mrkev a brokolici. Vařte a míchejte, dokud se vepřové maso nepropeče, 7 až 10 minut.
  2. Přeneste vepřovou směs do mísy a vraťte pánev na střední teplotu.
  3. Do pánve vmíchejte vejce a míchejte, dokud se zcela nesrazí. Přidejte vepřovou směs zpět do pánve.
  4. Vmíchejte rýži, hrášek, sójovou omáčku, česnekový prášek a mletý zázvor.
  5. Vařte a míchejte, dokud se maso neprohřeje, 7 až 10 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang