Pánev s pikantní smaženou rýží z vepřového masa je po přidání mletého vepřového masa, několika vajec a mražené zeleniny jedním z nejuspokojivějších a nejrychlejších jídel, které lze připravit ze zbytků rýže.
Ingredience
- 1 malá žluté cibule
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 2 velká vejce
- 225 g mletého vepřového masa
- 1 lžička soli
- 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 2 šálky studené vařené bílé nebo hnědé rýže
- 1/2 šálku mraženého hrášku a mrkve
- 2 lžíce sójové omáčky nebo tamari
- 1 lžička sezamového oleje
Postup
- Nakrájejte 1 malou žlutou cibuli na kostičky.
- Zahřejte 1 lžíci rostlinného oleje ve woku nebo na velké nepřilnavé pánvi na středním plameni, dokud se nezačne třpytit. Přidejte 2 velká vejce a jemně je promíchejte gumovou stěrkou, 1 až 2 minuty. Přendejte je do mísy nebo na talíř a dejte stranou.
- Do pánve přidejte cibuli, mleté vepřové maso, 1 lžičku soli a 1/4 lžičky černého pepře. Vařte, přičemž maso rozbíjejte dřevěnou lžící na malé kousky, dokud není vepřové maso propečené a cibule měkká, asi 5 minut.
- Přidejte zbývající 2 lžíce rostlinného oleje a nechte několik sekund prohřát. Přidejte 2 šálky studené vařené rýže, 1/2 šálku mraženého hrášku a mrkve a 2 lžíce sójové omáčky nebo tamari a smažte, dokud se rýže neprohřeje, 2 až 3 minuty. Vejce vraťte na pánev.
- Odstavte z ohně a vmíchejte 1 lžičku opečeného sezamového oleje.