Recept na smaženou rýži s vepřovým masem

Hlavní jídlaRizotoRýžeVepřové maso
smazena-ryze-s-veprovym-masem-2

Pánev s pikantní smaženou rýží z vepřového masa je po přidání mletého vepřového masa, několika vajec a mražené zeleniny jedním z nejuspokojivějších a nejrychlejších jídel, které lze připravit ze zbytků rýže.

Ingredience

  • 1 malá žluté cibule
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 2 velká vejce
  • 225 g mletého vepřového masa
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 2 šálky studené vařené bílé nebo hnědé rýže
  • 1/2 šálku mraženého hrášku a mrkve
  • 2 lžíce sójové omáčky nebo tamari
  • 1 lžička sezamového oleje

Postup

  1. Nakrájejte 1 malou žlutou cibuli na kostičky.
  2. Zahřejte 1 lžíci rostlinného oleje ve woku nebo na velké nepřilnavé pánvi na středním plameni, dokud se nezačne třpytit. Přidejte 2 velká vejce a jemně je promíchejte gumovou stěrkou, 1 až 2 minuty. Přendejte je do mísy nebo na talíř a dejte stranou.
  3. Do pánve přidejte cibuli, mleté vepřové maso, 1 lžičku soli a 1/4 lžičky černého pepře. Vařte, přičemž maso rozbíjejte dřevěnou lžící na malé kousky, dokud není vepřové maso propečené a cibule měkká, asi 5 minut.
  4. Přidejte zbývající 2 lžíce rostlinného oleje a nechte několik sekund prohřát. Přidejte 2 šálky studené vařené rýže, 1/2 šálku mraženého hrášku a mrkve a 2 lžíce sójové omáčky nebo tamari a smažte, dokud se rýže neprohřeje, 2 až 3 minuty. Vejce vraťte na pánev.
  5. Odstavte z ohně a vmíchejte 1 lžičku opečeného sezamového oleje.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang