Ledabylý Pepa – tak by se dal přeložit název populárního amerického receptu z mletého masa. V originálu zní Sloppy Joe a patří do kategorie rychlých a levných jídel. Zatímco se zapékají bagety, připravíte salát a za půl hodiny můžete servírovat večeři.
Budete potřebovat:
Malá světlá bagetka v klasickém francouzském stylu.
- 2 lžíce oleje
- 1 cibuli
- 2 stroužky česneku
- 500 g mletého hovězího masa
- 6–8 lžic dobrého kečupu
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 2–3 střiky worcestrové omáčky
- 100 g strouhaného čedaru
- sůl, pepř a podle chuti chilli
K podávání:
Rozehřejte olej a zesklovaťte na něm cibuli. Přidejte rozdrcený česnek a mleté maso. Osolte, opepřete, případně přidejte chilli. Snažte se rozdrtit všechny hrudky a opékejte dohněda. Podlijte cca 1 dcl vody, přidejte kečup, hořčici a worcester a duste asi 20 minut do zhoustnutí.
V mezičase rozpalte gril, podélně rozřízněte bagety a nastrouhejte sýr nahrubo. Hotovou směs navršte na bagety, posypte sýrem a krátce zapečte, až se sýr roztaví. Podávejte se zeleninovým salátem.