Sloní uši jsou křupavé smažené placky se skořicí a cukrem.
Ingredience
- 1 a ½ šálku mléka
- ⅜ šálku ztuženého tuku
- 2 lžíce bílého cukru
- 1 lžička soli
- 2 lžíce aktivního sušeného droždí
- 4 šálky mouky
- olej na smažení
Posypka
- 6 lžic bílého cukru
- 3 lžíce mleté skořice
Postup
- Připravte těsto: V malém hrnci na mírném ohni smíchejte mléko, tuk, cukr a sůl. Vařte a míchejte, dokud se tuk a cukr nerozpustí. Odstavte z ohně a nechte vychladnout na vlažnou teplotu 43 °C.
- Do vychladlé směsi na těsto nasypte droždí a nechte ho odstát, dokud se nevytvoří pěna.
- Přeneste směs do velké mísy a vmíchejte mouku, abyste vytvořili těsto. Uhněťte hladké těsto, přikryjte je a nechte 30 minut kynout.
- Rozehřejte olej ve fritéze nebo velkém hrnci na 190 °C.
- Z těsta udělejte 5 cm velké kuličky a ty vyválejte na tenké pláty; smažte je v horkém oleji, dokud nezezlátnou, asi 1 až 2 minuty z každé strany. Osušte je na papírových utěrkách.
- V misce smíchejte cukr a skořici.
- Teplé placky směsí posypte a podávejte.