Ingredience na dvě porce:
- 2 chia raženky
- 100 g sýra feta
- 100 g čerstvého sýra (třeba Lučiny)
- 0,5 dcl olivového oleje
- 1–2 lžíce jogurtu
Na salátek:
- 8 rajčat San Marzano
- 1 malou šalotku
- 8 velkých lístků bazalky
- 2–3 lžíce olivového oleje
- 1 lžičku citronové šťávy
- sůl a pepř
Postup:
Nejdřív si připravte salátek – omytá a osušená rajčata nakrájejte na osminky, šalotku na jemná kolečka, bazalku nadrobno. Osolte, opepřete a přidejte olej a citronovou šťávu. Jemně promíchejte a nechte chvíli uležet.
Do mixéru nalámejte sýr feta, přidejte čerstvý sýr, olivový olej a jogurt a šlehejte, až se všechno spojí v jemný krém. Občas mixér zastavte a seškrábněte sýr, který ulpí na stranách nádoby. Vyšlehanou masu dejte na chvíli do lednice.
Chia raženku potřete šlehanou fetou a poklaďte okapaným rajčatovým salátem. Šlehanou fetu můžete použít i jako dip ke krájené zelenině.