snidanovy-nakyp

Tento recept připravte na víkendový brunch a všichni strávníci si jej zamilují. Na dně se ukrývá vrstva batátů, která příjemně překvapí.

Ingredience

  • 2 batáty nakrájené na kostičky
  • 250 g žampionů nakrájených na čtvrtky
  • 1 svazek chřestu, měkké části nakrájené na kousky
  • Extra panenský olivový olej, na pokapání
  • 12 velkých vajec
  • ½ hrnku mandlového mléka
  • 1 stroužek česneku, mletý
  • 1 lžička mořské soli
  • ½ lžičky černého pepře
  • 110 g rozdrobeného sýra feta
  • 1 svazek nasekaných jarních cibulek
  • 1 hrnek mraženého hrášku, rozmražený
  • Mikrozelenina na ozdobu

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C a vyložte 2 plechy pečícím papírem. Na jeden plech rozložte batáty, na druhý plech rozložte houby a chřest.
  2. Pokapejte je olivovým olejem, posypte špetkou soli a pepře a promíchejte. Batáty pečte 30 minut. Plech s houbami a chřestem vložte do trouby a pečte posledních 10 minut.
  3. Ve středně velké míse rozšlehejte vejce, mléko, česnek, sůl a černý pepř.
  4. Snižte teplotu trouby na 180 °C. Zapékací misku lehce postříkejte olejem. Všechny batáty rovnoměrně rozložte na dno zapékací mísy.
  5. Přidejte polovinu zeleniny z druhého plechu a rovnoměrně ji rozprostřete. Posypte fetou, jarní cibulkou a hráškem.
  6. Zeleninu rovnoměrně zalijte vaječnou směsí. Přidejte zbývající houby a chřest.
  7. Pečte 40 až 45 minut nebo dokud vejce neztuhnou a okraje nejsou lehce zlatohnědé. Před krájením nechte nákyp 10 minut odležet.
  8. Porce ozdobte mikrozeleninou a podle potřeby dochuťte další solí a pepřem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang